У Києві на Майдані Незалежності напередодні акції протесту встановлюют льодовий каток

Поділитися
© optijazz.com.ua; i.obozrevatel.com
У Києві на Майдані Незалежності напередодні акції протесту встановлюють льодовий каток.

У Києві на Майдані Незалежності напередодні акції протесту встановлюють льодовий каток.

На цей час уже готовий фанерний подіум, а по площі прокладено необхідні для подачі води труби і шланги. Також, згідно з повідомленнями установників ковзанки, вже зведено деякі службові адміністративні будівлі, які необхідні для функціонування катка.

Крім монтажних робіт, на Майдані відзначають підвищену активність працівників правоохоронних органів. Так, на площу прибули кілька автобусів зі співробітниками МВС. Щоправда, самі міліціонери пояснили, що їхня присутність ніяк не пов'язана з акціями протесту, а зумовлена футбольним матчем між столичним «Динамо» і харківським «Металістом».

У цьому році відкриття ковзанки відбувається особливо рано. Так, минулого року мешканці столиці змогли покататися на Майдані лише з 5 грудня.

Нагадаємо, що 22 листопада на Майдані заплановані масові акції протесту проти підписання Податкового кодексу.

20 листопада 2010 представник організаційного страйкового комітету Олександр Данилюк заявив, що підприємці почнуть процедуру референдуму з дострокового припинення повноважень президента, якщо президент України Віктор Янукович у понеділок, 22 листопада, до 18:00 не ветує Податковий кодекс.

Також Данилюк підкреслив, що стосовно Верховної Ради теперішнього скликання це питання вже вирішено.

«Вони (народні депутати) не виконали наші ультимативні вимоги, тому в понеділок о 19:00 на Банковій буде збір ініціативної групи з дострокового припинення повноважень Верховної Ради», - сказав він.

Крім того, представник оргкомітету зазначив, що підприємці звертаються до громадян України із закликом 22 листопада з 9:00 вийти на Майдан Незалежності й підтримати ті акції протесту, які вже кілька тижнів тривають по всій країні.

«Ми також просимо діаспору підтримати нас акціями солідарності в усіх країнах світу. Ми звертаємося до правозахисників усіх країн... Ми звертаємося до небайдужих громадян братньої нам Росії, де, як ми знаємо, багато хто любить Україну і переживає за неї. Ми просимо їх, починаючи з 9 ранку, проводити пікетування посольств України у своїх країнах з тим, щоб показати, що ми не залишилися один на один з тим беззаконням і свавіллям, в якому знаходимося», - зазначив А. Данилюк.

Відповідаючи на питання, чи планують підприємці встановити на Майдані Незалежності в Києві наметове містечко, Олександр Данилюк зазначив, що підприємці не спираються на жодну партійну структуру і це питання залежить від позиції ініціативних груп.

18 листопада 2010 в акції протесту проти прийняття проекту Податкового кодексу біля Верховної Ради України взяло участь близько 40 тисяч осіб.

Раніше було повідомлено, що підприємці обіцяють у разі ухвалення Податкового кодексу оголосити загальнонаціональну акцію протесту. За інформацією, з 18 листопада багато підприємців припинили свою роботу для участі в акціях протесту. Якщо кодекс буде прийнятий, вони не розпочнуть свою роботу і братимуть участь у протестах як у Києві, так і регіонах.

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі