Верховна Рада звільнила відразу 20 суддів

Поділитися
У четвер, 7 жовтня, Верховна Рада України звільнила 14 суддів Верховного суду, чотирьох суддів Вищого адміністративного суду та двох суддів Вищого господарського суду.

У четвер, 7 жовтня, Верховна Рада України звільнила 14 суддів Верховного суду, чотирьох суддів Вищого адміністративного суду та двох суддів Вищого господарського суду.

За таку постанову на засіданні в четвер проголосували 270 народних депутатів з 407, що зареєструвалися в залі.

Представляючи проекти постанов про звільнення суддів, голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко пояснив, що таке масове звільнення суддів пов'язане з прийняттям закону «Про судоустрій та статус суддів».

Згідно з новими змінами законодавства, судді, що виходять у відставку після 1 січня 2011 року, отримують значно меншу вихідну допомогу, ніж до цієї дати.

За словами голови Вищої ради юстиції, вихідна допомога суддів, що йдуть у відставку до 1 січня, може становити до 300 тис. грн. За його словами, можливо, це і є причиною звільнення суддів.

Цією ж постановою звільняються і ряд суддів у деяких регіонах.

Як повідомлялося, за інформацією «Дзеркала тижня», парламентський комітет з питань правосуддя за поданням Вищої ради юстиції планує передати до ВР рішення рекомендувати парламенту звільнити 118 суддів різних рівнів у зв'язку з поданням заяви про відставку.

Раніше «ДТ» вже повідомило про те, що після вступу в силу Закону України «Про судоустрій та статус суддів» судді почали масово подавати заяви про відставку. За інформацією видання, на даний момент відбувається «вимивання» ядра суддівського корпусу. Із системи переважно йдуть найбільш досвідчені і професійно підготовлені судді.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі