WikiLeaks обіцяє оприлюднити таємні документи ЦРУ

Поділитися
Сайт WikiLeaks, який здобув популярність завдяки публікації тисяч таємних документів про війну в Афганістані, обіцяє незабаром оприлюднити нову порцію матеріалів. Про це у середу, 25 серпня, повідомляють американські ЗМІ.
Сайт WikiLeaks, який здобув популярність завдяки публікації тисяч таємних документів про війну в Афганістані, обіцяє незабаром оприлюднити нову порцію матеріалів. Про це у середу, 25 серпня, повідомляють американські ЗМІ. Напередодні редакція WikiLeaks на своїй сторінці на сервісі мікроблогів Twitter повідомила, що 25 серпня буде оприлюднена порція матеріалів ЦРУ. Нагадаємо, нещодавно у розпорядження сайту потрапили майже 92 тисячі документів про воєнні дії в Афганістані, з яких більше 75 тисяч були опубліковані 26 липня. Ще близько 15 тисяч головний редактор WikiLeaks Джуліан Ессенж обіцяв оприлюднити пізніше. За словами керівника сайту, решту документів потрібно було відредагувати, щоб не наражати на небезпеку фігурантів матеріалів - військовослужбовців коаліційних сил і їхніх інформаторів. Як відзначають ЗМІ, поки не зрозуміло, чи входить нова порція матеріалів до числа цих 15 тисяч документів або це будуть принципово нові. Сайт WikiLeaks виступає за повну свободу слова в інтернеті і публікує на своїй сторінці будь-які матеріали, в тому числі і отримані в результаті витоку інформації з будь-яких значущих джерел. У 2008 році суд американського штату Каліфорнія ухвалив закрити доступ до початкової адреси wikileaks.org, проте, через деякий час той же суд змінив вердикт і дозволив сайту повернутися в інтернет-простір. Творці сайту неодноразово скаржилися на утиски з боку уряду США і влади інших країн. Вони кажуть, що це пов'язано з роботою сайту, зокрема з публікаціями резонансних матеріалів. На початку 2010 року WikiLeaks оприлюднив відео, на якому зображений розстріл американськими військовими з вертольота мирних іракців на вулицях Багдада.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі