ЗМІ: Серію терактів у Європі готували громадяни Німеччини

Поділитися
До групи ісламістських бойовиків, які повинні були здійснити серію терактів у містах Франції, Німеччини та Великобританії, входили громадяни Німеччини, а також чеченці і араби. Про це 29 вересня повідомляє німецький телеканал ZDF з посиланням на експерта з питань боротьби з тероризмом Ельмара Тефессена.

До групи ісламістських бойовиків, які повинні були здійснити серію терактів у містах Франції, Німеччини та Великобританії, входили громадяни Німеччини, а також чеченці і араби. Про це 29 вересня повідомляє німецький телеканал ZDF з посиланням на експерта з питань боротьби з тероризмом Ельмара Тефессена.

Про успішне запобігання терактів у Парижі, Франкфурті, Лондоні та інших містах стало відомо 29 вересня.

Німецький експерт повідомив, що розкрити плани терористів вдалося завдяки затриманню в Афганістані німецького ісламіста Ахмеда Сіддікі.

Сіддікі входив до групи німецьких ісламістів, які в 2009 році вирушили з ФРН в Афганістан. Він був узятий у полон американськими військовими і допитаний у військовій в'язниці в Баграмі. За його показаннями вдалося дізнатися, що до Європи для здійснення терактів було направлено кілька груп бойовиків.

Головними координаторами терактів виступили «Аль-Каїда» і угруповання афганського терориста Хаккані, що діє на території Афганістану та Пакистану.

Самі теракти заплановано було  провести за прикладом терактів 2008 року в індійському Мумбаї, коли групи озброєних бойовиків атакували поліцейські ділянки, а потім влаштували вибухи в місцях масового скупчення людей - на вокзалах та в готелях. Тоді загинуло 166 людей, більше 300 були поранені.

Подальше розслідування і обмін інформацією між співробітниками спецслужб ФРН, Франції, США і Великобританії дозволили оцінити масштаби  терористичної операції і вжити необхідних заходів. Зокрема, США за допомогою безпілотних апаратів завдали в останні місяці серію ракетних ударів по об'єктах на пакистано-афганському кордоні. Тим самим вдалося частково сплутати плани бойовиків: багато хто з тих, хто відповідав за підготовку терактів, були вбиті, серед них - один з лідерів «Аль-Каїди» в Афганістані та Пакистані.

Одночасно були посилені заходи безпеки в Європі, зокрема, у Франції, де влада заявила про можливість терактів. У міністерстві внутрішніх справ ФРН, у свою чергу, повідомили журналістам ZDF, що наявні відомості не дають ніяких конкретних вказівок на підготовку терактів у ФРН, тому рівень терористичної небезпеки в країні підвищений не буде.

За матеріалами: Лента.Ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі