Танцюють 13 країн

Поділитися
25 січня в "Культурному центрі "Кінотеатр Київ" стартує dance-марафон - кінофестиваль "Танцююча камера".

У програмі буде представлено 13 різножанрових фільмів із 13 країн: комедії, драми, мелодрами, фентезі. Об'єднує всі ці стрічки тема танцю, тема пластики та руху. Загальна тривалість програми - 77 хвилин, а географія танцювальних кіносюжетів дуже широка - Італія, Нідерланди, Ірландія, Велика Британія, США, Іспанія, Нова Зеландія, Бельгія та інші країни. Серед презентованих фільмів - "Італійські чарівні ноти" - історія про те, як у ритмі танцю починає рухатися весь світ, коли до рук творчої людини потрапляють ноти танцювальних мелодій.

Американська коротка стрічка "Невидимий" - це анімація, сюжет про дружбу, про того, хто завжди готовий підтримати тебе у найскрутніших ситуаціях. "Сумний вальс" із Нідерландів - про молоду вдову, яка сумує за коханим, часто ходить на цвинтар. І їй постійно здається, що вона знову й знову потрапляє в обійми свого чоловіка. Нідерландський "Секрет" - це коротенький сюжет про мрію, яка є стимулом до життя, до долання перепон, які постійно трапляються на життєвому шляху.

Ірландська "Машина часу" - про перетворення звичайного патефона - саме на машину часу. Всього чотири хвилини триває "Політ з Великої Британії" - але й цього часу достатньо, аби зрозуміти, що часто саме танець об'єднує людей. Американська анімаційна стрічка "Життя прекрасне" триває лише три хвилини - це сюжет про такі собі чарівні створіння, які складаються з повітряних кульок і танцюють танго на кактусовому полі.

"Чорний балет" - нуар із Нової Зеландії. Короткий сюжет про вбивство танцівниці та розслідування цього злочину. А канадський "Мегаполіс" - про людей, які, наче у клітці, борсаються в тенетах великих міст, торуючи шлях до особистої свободи.

Семихвилинний "Діамант" із Німеччини - в ритмі танго: крадій "позичив" у партнерки коштовний діамант і втік. І що то було - банальна крадіжка чи натяк на подальші чуттєві взаємини?

Канадська коротка стріча "Вчитель танців" - далека від класичного сюжету Лопе де Вега. Хоча головний герой теж здатен навчити танцювати, а то й літати над паркетом.

І це, далебі, не всі фільми, які увійшли до програми кінофестивалю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі