Убивство Дон Кіхота та інші пристрасті

Поділитися
ТОП-10 "розумних" фільмів в українському кінопрокаті.

DT.UA пропонує читачам-глядачам добірку найочікуваніших імпортних кінопрем'єр (які вийдуть на екрани до кінця цього року): ці стрічки передусім зацікавлять любителів авторського інтелектуального кіно, адже серед режисерів - Ларс фон Трієр, Гаспар Ное, Ґас Ван Сент та інші.

"Не хвилюйся, він далеко не піде". Режисер Ґас Ван Сент

30 серпня

21-однорічний хлопець, прикутий до інвалідного візка, намагається з чистого аркуша розпочати життя. Пити не можна! Але можна творити. Отже, життя тільки починається.

Фільм знято за мотивами автобіографічного роману карикатуриста Джона Каллахана, який потрапив в автокатастрофу, після якої не міг рухатися. І, власне, імпульсом до його реабілітації й стала жага творити: сприймати світ через призму коли гумору, а коли й сарказму.

Культовий режисер Ґас Ван Сент ніколи би не вдався до створення банального байопіку. Його фільм аж ніяк не суто біографічний, а філософічний, іронічний - авторський.

У головних ролях Хоакін Фенікс, Руні Мара, Джона Гілл, Удо Кір.

Дистриб'ютор "Артхаус Трафік".

"Метелик". Режисер Міхаель Ноер

13 вересня

Жанр - кримінальна драма, трилер. Ще одна невигадана історія про силу волі й прагнення до життя. Головного героя називають Метеликом через яскраве татуювання на грудях. Його "фах" - зламування сейфів. Але так трапилося, що Анрі несправедливо обвинуватили в убивстві і засудили до довічного ув'язнення. Він намагається втекти, його перевозять на далекий диявольський острів. Але він прагне свободи, бо він - Метелик.

Режисер Міхаель Ноер зняв стрічку "Північний захід" (2013). "Метелик" - другий помітний фільм, який об'єднав у виробництві три країни - Мальту, Сербію, США.

У головних ролях Чарлі Ганнем і Рамі Малек.

"Чоловік, який убив Дон Кіхота". Режисер Террі Гілліам

13 вересня

Про стрічку багато написано задовго до виходу в прокат. Адже режисер працював над проектом дуже довго. Згодом виник конфлікт із продюсером, з авторськими правами. Зрештою все якось уладналося, і сатирична драма видатного британського режисера виходить на екрани.

У головних ролях Адам Драйвер, Джонатан Прайс, Ольга Куриленко.

До речі, фільм демонструвався в четвертий день Одеського міжнародного кінофестивалю. Критики назвали його оригінальним і незвичайним. На їхню думку, майже 30 років роботи над проектом не були марними, а титанічна робота Гілліама порівнюється з енергією ренесансних героїв, які вірили у високі ідеали і воювали з вітряками.

"Всі знають". Режисер Асгар Фархаді

11 жовтня

Це історія про повернення людини у своє минуле. Про те, як минуле може жорстоко помститися. Стрічка провокує глядача латиноамериканськими пристрастями, за якими не тільки карколомні вигадки сценариста, а іноді й Доля.

У головних ролях Пенелопа Крус і Хав'єр Бардем.

Стрічка демонструвалася на відкритті Каннського кінофестивалю, отримала суперечливі відгуки. Але особистість режисера, який до цього зняв стрічки "Комівояжер" і "Минуле", є запорукою особливої уваги.

"Брати Сістерс". Режисер Жак Одіар

11 жовтня

За зовнішньою сюжетною канвою - двоє братів мають знайти і вбити підступного золотошукача - режисер приховує важливі меседжі. Бо він - один з найкращих режисерів у європейському кіно, у творчому доробку якого стрічки "Пророк", "Іржа і кістка", "Діпан". Ще 1994-го отримав "Сезара" за найкращий дебют із фільмом "Дивися, як падають люди". А стрічка "Читай по губах" принесла йому дев'ять премій "Сезар", причому в головних номінаціях.

Тож і новий його фільм безумовно вартий уваги.

"Екстаз". Режисер Гаспар Ное

11 жовтня

Дистриб'ютор "Вольга Україна" презентує, безперечно, один з найочікуваніших і найскандальніших фільмів року. У прокаті в різних країнах є варіації назви цієї картини - не тільки "Екстаз", а ще й "Клімакс" і "Оргазм".

Культовий режисер Гаспар Ное зняв стрічки "Незворотність", "Любов", "Гавано, я люблю тебе".

"Народження зірки". Режисер Бредлі Купер

11 жовтня

Отже, він зустрічає її, а вона має гарний голос і хоче стати зіркою. Він допомагає, сприяє її кар'єрі. І в той час як її кар'єра йде вгору, у нього все летить шкереберть. Чи витримає їхнє кохання такі кар'єрні випробування?

Фактично перший кінорежисерський проект відомого голлівудського актора. Він же в головній ролі. У жіночій головній ролі - увага! - Леді Ґаґа.

"Холодна війна". Режисер Павел Павліковський

1 листопада

Нова картина режисера - про двох геть несхожих людей, яких доля постійно зводить, ніби примушуючи бути разом. Події розгортаються в Польщі, Німеччині, Югославії, Франції в середині ХХ століття, коли вирує холодна війна. Один зі слоганів фільму - "Неможливе кохання в неможливий час".

Це спільний кінопроект Польщі, Франції, Великої Британії. Павел Павліковський - володар "Оскара" за фільм "Іда".

"Богемна рапсодія". Режисер Браян Сінґер

1 листопада

Музичний байопік, присвячений Фредді Мерк'юрі. У картині - історія злету популярної групи, історія смертельної хвороби Фредді. Цікавість до фільму надзвичайна, адже Мерк'юрі - один з ідолів шоу-бізнесу ХХ століття.

До речі, режисер Браян Сінґер теж постать помітна і надзвичайна. Він зняв "Людей Х", а також один з найкращих трилерів з непередбачуваною розв'язкою - "Звичайні підозрювані" (1995).

"Дівчина у павутинні". Режисер Федеріко Альварес

8 листопада

Продовження кіноепопеї про дівчину, яка гралася з вогнем і носила татуювання дракона - власне, про відому скандинавську хакершу Лісбет Саландер та її друга-журналіста Мікаеля Блумквіста. У новому фільмі вони втягнуті в історію про шпигунів, кіберзлочини, корумпованих чиновників.

У головній ролі Клер Фой.

"Будинок, який побудував Джек". Режисер Ларс фон Трієр

29 листопада

У новому фільмі режисер розповідає історію Джека - розумного хлопця і талановитого митця, який у 12 років перетворюється на маніяка, облаштовуючи свій власний "будинок з химерами".

Попри різні відгуки ЗМІ, попри те що на Каннському кінофестивалі з показу стрічки втекла більш як половина респектабельного залу, Ларс залишається Ларсом. Як кажуть деякі критики: "Є фон Трієр - і є "інше кіно".

Дистриб'ютор "Артхаус Трафік".

"Фаворитка". Режисер Йоргос Лантімос

Січень 2019-го

Це історична драма від тріумфатора Каннського фестивалю 2015-го, де був представлений його фільм "Лобстер". Нова картина розповідає про політичні інтриги, які вирують за спиною королеви Анни, останньої англійської володарки з династії Стюартів. Підступні леді розгортають вишукані інтриги, аби впливати на королеву.

У головних ролях Емма Стоун, Рейчел Вайс, Олівія Колман.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі