Українську оперу "Йов" від Григоріва, Разумейка і Троїцького покажуть на фестивалі у Нью-Йорку

Поділитися
Українську оперу "Йов" від Григоріва, Разумейка і Троїцького покажуть на фестивалі у Нью-Йорку © report.if.ua
Опера-реквієм "Йов" стала візитівкою сучасного українського музичного театру в Європі.

Відому в Україні оперу-реквієм "Йов", над якою працювали композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко, режисер Влад Троїцький і артисти формації Nova Opera, покажуть у Нью-Йорку - в рамках Міжнародного фестивалю опери та сучасного театру Prototype.

Як зазначають українські учасники, американський фестиваль Prototype проводиться у Нью-Йорку щорічно з 2013 р. За цей час проект став однією з найпрестижніших подій у США у світі сучасного музичного театру та опери. Щороку проект охоплює понад 10 театральних майданчиків Нью-Йорка, презентуючи різні цикли прем'єр оперних творів актуальних американських та європейських композиторів.

Композитор Роман Григорів повідомив DT.UA, що, крім п'яти перформансів опери-реквієм "Йов", у рамках фестивалю артисти формації Nova Opera виконають дві меси з музики композиторів Романа Григорів та Іллі Разумейко на латинські сакральні тексти: 24 січня в Українській церкві у Стемфорді, а 27 січня - в одній із найбільших католицьких церков Брукліна у Нью-Йорку - Our lady of refuge Church.

Нагадаємо, що Оперу-реквієм "Йов" було створено у 2015 р. для фестивалю ГогольFest, і впродовж наступних двох сезонів вона стала візитівкою сучасного українського музичного театру в Європі. Оперу виконували в Любліні (Центр зустрічі культур), Гданську (Театр Шекспіра), Копенгагені (Freehavenskirke), у Скоп'є (Македонська опера) та у Відні (скляний зал Віденської філармонії).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі