Бенксі присвятив нову роботу знищенню пам'ятника работорговцю в Бристолі

Поділитися
Бенксі присвятив нову роботу знищенню пам'ятника работорговцю в Бристолі Робота присвячена знищенню пам'ятника Едвадрду Колстону © instagram.com/banksy
Едвард Колстон відомий як меценат, але свій статок він заробив на работоргівлі.

Вуличний художник Бенксі у своєму Instagram опублікував нову роботу, яка присвячена знищенню пам'ятника Едварду Колстону в Бристолі. На малюнку зображений сам пам'ятник, а також протестувальники, які намагаються його повалити.

"Що нам робити з порожнім постаментом посеред Бристоля? Ось ідея, яка сподобається тим, хто сумує за статуєю Колстона, так і тим, хто ні. Ми витягуємо його з води, ставимо назад, обв'язуємо тросом шию і ставимо навколо кілька бронзових статуй протестувальників в натуральну величину, які намагаються його повалити. Всі щасливі", - написав Бенксі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Протести в США: одне з видань дозволило своїм журналістам брати участь у мітингах

Протестувальники знесли статую Колстона в Брістолі 8 червня. У Великій Британії він відомий як меценат, що виділяв гроші на будівництво нових лікарень. Однак відомо, що статок він заробив на работоргівлі.

Приводом для масових протестів стала смерть у Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда. При затриманні за підозрою у вчиненні злочину поліцейський надавив йому коліном на шию. Це призвело до задухи і смерті. Послідували за цим акції протесту поширилися на багато американські міста і були використані погромниками для нападів на магазини і банки. Слідом за США акції протесту почалися і в Європі: у Великобританії і Бельгії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі