Британська співачка Віра Лин померла у віці 103 років

Відео
Поділитися
Британська співачка Віра Лин померла у віці 103 років Віра Лин померла в своєму будинку в Британії © Википедия
Співачка прославилася в роки Другої світової війни.

Співачка і актриса, дама Ордену Британської імперії Віра Лин пішла з життя в своєму будинку в графстві Східний Сассекс, повідомляє "Медуза". Співачці було 103 роки.

Особливу популярність вона отримала в роки Другої світової війни. Вона вела передачу Sincerely Yours, яка була адресована військовим, а також виступала з концертами на передовій. За результатами опитувань службовців, в 1939 році Лин присвоїли статус "Коханої збройних сил".

Одна з найвідоміших її пісень -We'll Meet Again, яка стала гімном надії і стійкості у воєнні роки. Королева Великої Британії Єлизавета II цитувала рядки цієї пісні у своєму недавньому зверненні до нації з приводу коронавірусу.

Лин є володаркою багатьох британських музичних нагород і рекордів. У 1952 році вона з піснею Auf Wiederseh'n Sweetheart стала першою британською виконавицею, яка очолила американський чарт. У 2009 році у віці 92 років Лин стала найстарішою виконавицею, яка зуміла очолити британський чарт - зі збіркою хітів We'll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn. Цей рекорд побив у квітні 2020 року 99-річний ветеран Другої Світової війни Том Мур. Втім у травні цього ж року альбом Лин знову опинився в чартах, встановивши черговий рекорд.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Кабмін запустив проєкт електронної акцизної марки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі