Через коронавірус можуть скасувати конкурс Євробачення-2020 в Роттердамі

Поділитися
Через коронавірус можуть скасувати конкурс Євробачення-2020 в Роттердамі Наступні кілька місяців будуть вирішальними для прийняття рішення щодо проведення конкурсу © kp.ua
Вірусолог з Роттердама оцінив ймовірність проведення конкурсу в травні.

Вірусолог Аб Остерхаус з Роттердама, де має відбутися у травні пісенний конкурс Євробачення-2020, повідомив про те, що конкурс можуть перенести чи відмінити, якщо епідеміологічна ситуація з коронавірусу погіршиться.

Якщо поширення вірусу не вдасться взяти під контроль протягом декількох місяців, нерозумно збирати в Роттердамі так багато людей зі всього світу. "Не виключено, що такі події, як "Євробачення", доведеться скасувати, але це залежить від того, як буде розвиватися коронавірус в майбутній період", - сказав Остерхаус, який працював у RIVM та Erasmus MC протягом багатьох років і займається профілактикою інфекційних захворювань, які передаються від тварин до людини, пише ad.nl.

Певно, що Нідерландам також доведеться зіткнутися з коронавірусом. "Все ще можливо, що вірус в кінцевому підсумку буде пригнічений", - говорить Остерхаус. "Ми перемогли SARS у 2003 році, але вірус тоді поширювався не так швидко".

Лікар також висловив думку, що негативний вплив на вірус чинитиме тепло, а Євробачення, як відомо, відбудеться в травні. Під час Роттердамського марафону 5 квітня очікується участь тисяч людей, в тому числі багатьох іноземців. Представник RIVM заявив, що жодних заходів ще не прийнято. "Ведуться дослідження щодня. Ми не впевнені, як буде поширюватися коронавірус".

Наприклад, в даний час неясно, скільки людей у всьому світі інфіковано коронавірусом без прояву значних симптомів. За словами Остерхауса, це важливо знати. В даний час розробляються тести, щоб люди могли перевірити, чи були вироблені антитіла до вірусу. Це показує, скільки людей вже мають імунітет проти вірусу. Поширення і кількість нових випадків в найближчі місяці будуть впливати на наймасштабніші події, такі як марафон і фестиваль пісні. Організація фестивалю пісні перебуває в тісному контакті з RIVM і GGD.

"Ми всі добре контролюємо і готові на всі можливі ризики і загрози. На підставі цього проводиться оцінка необхідності додаткових заходів", - каже Інгрід Адріансе з муніципалітету Роттердама. "Однак поки рано коментувати можливі сценарії".

Раніше повідомлялося про те, що через стрімке поширення коронавірусу в Італії під загрозою зриву опинився Єврочемпіонат з футболу, який повинен стартувати в Римі 12 червня. У МОК також не виключають скасування Олімпіади-2020 в Токіо.

На сьогодні загальне число заражених коронавірусом у світі перевищило 80 тисяч осіб, понад 2700 осіб загинули, при цьому повідомляється про 30 тис. тих, що вилікувалися.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі