Донецьк «окультурити» постановкою опери Вагнера за 300 тисяч євро

Поділитися
Донецьк «окультурити» постановкою опери Вагнера за 300 тисяч євро
У Донецьку реалізували грандіозний культурний проект. "Донбас опера" став першим українським театром, який поставив "Летючий голландець" Вагнера: за допомогою компанії Ахметова та німецького посольства.

Донецький національний театр опери та балету, він же «Донбас опера», став першим українським театром, в якому поставили легендарну оперу Ріхарда Вагнера «Летючий голландець».

Як пише Delo.ua, бюджет опери склав 3,5 мільйонів гривень (близько 300 тисяч євро).

Основну інвестицію в розмірі понад 150 тисяч євро зробила компанія СКМ Рината Ахметова. Місцева влада заплатили за бельгійське обладнання для відеосупроводу.

Втілення проекту стало можливо завдяки підтримці Німецького посольства і самого консула ФРН у Донецьку Клауса Ціллікенса. Німецька сторона придбала і передала оригінальний нотний матеріал, а також допомогла українським акторам освоїти специфіку німецької фонетики.

Опера обіцяє стати фурором у промисловій столиці України. На прем'єру і другий показ опери вже за тиждень неможливо було придбати квитки. Як розповіли в компанії СКМ, грандіозною постановкою вони переслідують мету розвитку Донецького регіону в культурній сфері.

«Ми рідко виступаємо спонсорами. Нам необхідний подальший значний ефект, який може понести за собою подія. Ми вклали в цей проект близько 150 тисяч євро і ніякого комерційного інтересу в цьому немає. Це формування культурного ландшафту міста, в якому ми живемо», - розповіла Наталя Ємченко, координатор зі зв'язків з громадськістю компанії СКМ.

Загальна підготовка проекту зайняла два роки. Тільки кастинг акторів проводився 4 рази. Обирали як українські, так і німецькі постановники. Основна декорація, яку встановлять на сцені - конструкція у вигляді корми корабля вагою в 9 тонн і заввишки 2 метри. На збірку цієї споруди витрачають дві доби і ще один день її розбирають.

Виконавцями опери стали німецькі та українські солісти. Кожному виконавцю був створений індивідуальний образ, цим займалася головний режисер спектаклю Мара Курочка, яка приїхала з Берліна на час роботи над постановкою. !zn

Читайте також:

Ада Роговцева і Андрій Курков отримали в Італії міжнародну премію імені Гоголя

Раду Поклітару: «Хочу стати громадянином України. Але хто дасть паспорт?»

Відкриття нової будівлі театру на Подолі перенесли на травень 2013

Український диригент Віктор Плоскіна: «У Білорусі мене пригнічує ... погода»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі