Дві одеських вистави представлять Україну на театральному форумі в Польщі

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Дві одеських вистави представлять Україну на театральному форумі в Польщі "Прекрасний рогоносець" Івана Уривського покажуть у Польщі © Ira Rogava
Польські глядачі зможуть побачити постановки "Прекрасний рогоносець" і "Вона його любила".

Одеський академічний український музично-драматичний театр імені В. Василька запросили на гастролі до Польщі в Teatr im. Wandy Siemaszkowej w Rzeszowie. Постановки покажуть в рамках міжнародного фестивалю, який пройде 23 і 24 серпня, повідомили в театрі.

Польські глядачі зможуть побачити вистави "Вона його любила" і "Прекрасний рогоносець".

"Дуже мене радує, що європейські театральні форуми різного рівня усе пильніше придивляються до українських проектів не тільки в столиці, але і в інших містах нашої країни. У цьому плані і Одеса мало-помалу повертає собі статус однієї з театральних столиць, - каже театральний критик Олег Вергеліс, - дві одеських вистави, які покажуть у Польщі, презентують різні види й стилі нашого теперішнього театру. "Вона його любила" режисера Стаса Ігоровича Жиркова - це спроба відвертого гостросоціального й морального діалогу віч-на-віч з глядацьким залом. Вистава виконана у манері такої елегантної жорстокості, вона переслідує і топографічний фактор - дія перекинута в улюблену Одесу, а атмосфера весь час нагадує повітря лихих 90-х, часи і відстані закільцьовані.

"Прекрасний рогоносець" Івана Сергійовича Уривського - звернення до класичної п'єсі Фернана Кроммелінка, яка знає сценічний канон в театрі Мейєрхольда на початку минулого століття. У одеситів тут і зараз - версія трохи маньєристська, іноді демонстративно красива. Це історія не стільки про властивості ревнощів (про це п'єса) скільки про магію дитинства. Оскільки головні герої так і залишилися в полоні своїх дитячих ігор, казкових образів, юнацьких комплексів. Але найбільша дитина тут - сам режисер. У цьому переконує хоча б гарний фінал історії. Людина тягнеться до неба, що складається з безлічі дзвіночків, намагаючись в одному з них почути голос коханої. Бажаю цим постановкам і успіху і розуміння в Європі".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Про підготовку до нового театрального сезону в театрах Києва читайте в статті Олега Вергеліса "Дон Жуани і Горгони".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі