Експертна комісія у присутності представників Держкіно та "1 + 1 медіа" вирішить долю "Сватів"

Поділитися
Експертна комісія у присутності представників Держкіно та "1 + 1 медіа" вирішить долю "Сватів" Яким би не було рішення, конфлікт не вичерпано
Експертна комісія вирішить, чи отримає серіал оновлене прокатне посвідчення.

Державне агентство України з питань кінематографії збирає 12 червня засідання Експертної ради з участю правовласника та каналу "1+1" для вирішення прокатної долі серіалу "Свати".

Раніше група "1 + 1 медіа" звинуватила Держкіно в умисному затягуванні процесу оновлення прокатного посвідчення для серіалу "Свати" і звернулася до членів Експертної комісії з цього питання, зазначивши, що є рішення суду, який зняв заборону на трансляцію серіалу в україні (СБУ і Держкіно оскаржували це рішення, але апеляційний суд не задовольнив їхній позов).

Сторони звинувачують один одного в тому, що кожна намагається використати ситуацію в політичних цілях. Пікантність ситуації полягає в тому, що глава Держкіно Пилип Іллєнко братиме участь у парламентських виборах від ВО "Свобода", а глава медіахолдингу "1 + 1 медіа" Олександр Ткаченко балотується у Верховну Раду від пропрезидентської партії "Слуга народу".

"Після неформальних переговорів з оточенням голови Держкіно Пилипа Іллєнка стало очевидно, що ця ситуація буде використовуватися ВО" Свобода "як платформа для входження в парламентську кампанію, щоб продемонструвати таким чином ніби боротьбу за національну ідею", - йдеться у зверненні "1 + 1 медіа".

Голова Держкіно Пилип Іллєнко відкинув звинувачення медіагрупи і пояснив, що Експертна комісія розглядає оновлення прокатного посвідчення другого сезону серіалу "Свати" за процедурою, визначеною чинним законодавством.

"Ми нічого не затягуємо, все в межах термінів, визначених чинним законодавством, і відбувається за процедурою, визначеною чинним законодавством. Зараз другий сезон серіалу "Свати", який був представлений на розгляд Держкіно з проханням видати посвідчення, розглядається Експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Держкіно, і коли буде результат, ми його оголосимо, приймемо рішення у відповідності з чинним законодавством, і просимо нас не тиснути", - сказав він.

Коментуючи звинувачення "1 + 1 медіа" за політичними мотивами, Філіп Іллєнко зазначив, що, в свою чергу, сприймає їх заяву як політичну, адже генеральний директор медіахолдингу "1 + 1 медіа" Олександр Ткаченко балотується у Верховну Раду від партії "Слуга народу" .

"Прошу звернути увагу, що керівник медіагрупи" 1 + 1 "сам є політичним діячем і бере участь у виборах, тому його заяви є політичними. Я це сприймаю як політичну заяву", - сказав глава Держкіно.

Члени Експертної комісії сказали, що будуть коментувати ситуацію тільки після засідання комісії - 12 червня.

Пилип Іллєнко підтвердив, що це засідання відбудеться відбудеться, а також додав, що він особисто запрошував на них представників правовласника серіалу "Свати".

"Щоб довести, що ніякого тиску на членів Експертної комісії не може бути навіть теоретично, ми вирішили провести збори засідання експертів та запросити на них представників власника телеканалу, щоб обговорити ситуацію. Будемо знати фінальне рішення експертів на цьому засіданні", - сказав він.

Скандал з серіалом "Свати" триває вже давно.

22 листопада 2017 року Служба безпеки України на три роки заборонила російському акторові Федору Добронравову в'їзд на територію країни за порушення міграційного законодавства та публічну підтримку анексії Криму Російською Федерацією. Пізніше актор був внесений до списку осіб, що представляють загрозу для національної безпеки України.

29 листопада стало відомо, що Держкіно офіційно заборонило серіал "Свати", в якому знімався Федір Добронравов.

Проте, в березні 2019 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною та скасував постанову Служби безпеки про заборону в'їзду в Україну громадянину Росії, актору серіалу "Свати" Федору Добронравову.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі