Франція висунула Ніццу на внесення до Списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО

Поділитися
Кандидатуру Ніцци розгляне Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО на своїй сесії в липні 2021 року.

Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан і міністр культури Франк Рієстер оголосили про висунення кандидатури столиці туризму Рів'єри – Ніцци – на внесення у Список об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Саме в Ніцці в кінці XVIII століття з'явився новий тип міського планування, спрямований на перетворення міста у зимовий, а потім і в літній курорт. В цьому винятковому місці між морем і горами навколо вже існуючого міського ядра сформувалося нове місто-космополіт, розвиток якого в період між 1760 і 1960 роками зумовлений його функцією курорту", - йдеться у спільному комюніке міністерств. "З другої половини XIX століття міжнародний успіх Ніцци надихнув облаштування подібних об'єктів уздовж узбережжя в місцях, що мають порівняльні характеристики рельєфу та клімату. Міські масштаби та різноманітність спадщини зробили Ніццу еталоном міст Рів'єри".

"Кандидатура Ніцци, столиці туризму Рів'єри, підкреслює розвиток французьких культурних, історичних та туристичних об'єктів. Включення Ніцци в Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО посилить привабливість і культурний вплив всіх французьких регіонів", - зазначив Ле Дріан.

"Кандидатура Ніцци, яку ми будемо просувати у цьому році, по-справжньому унікальна. Мова йде про визнання цінності культурної спадщини певного типу містобудування, що не має собі аналогів: космополітичного та орієнтованого на відпочинок. Те, що складалося в Ніцці з кінця XVIII століття, визначив важливу частину нашої сучасності", - додав Рієстер.

Кандидатуру Ніцци розгляне Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО на своїй сесії в липні 2021 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі