Гості фестивалю "Ше.Fest" зможуть відвідати "Батьківщину Тараса Шевченка"

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Гості фестивалю "Ше.Fest" зможуть відвідати "Батьківщину Тараса Шевченка" «Ше.Fest» пройде 18-19 серпня
Останній місяць літа подарує кілька приємних можливостей провести час культурно і з користю.

Незважаючи на те, що серпень є місяцем культурного міжсезоння, він подарує кілька приємних культмасових заходів, які краще не пропускати. Фестивалі пройдуть у Харкові, Києві, Кропивницькому, Львові, відбудеться традиційний "Сорочинський ярмарок". Кожен з серпневих фестивалів володіє власною родзинкою, яка дозволить не тільки відпочити, але і дізнатися щось нове.

"Ше.Fest", Моринці, 18-19 серпня. Фестиваль проходить у центрі села Моринці. Можна сказати, що це святе шевченківське місце. Основні локації - сільрада, Будинок культури, місцевий стадіон. Анонсують виступи Сашка Лірника, гурту "Тільки Світло", інших музичних колективів. Літературознавець Ірина Савченко (Національний університет ім. М. Драгоманова) прочитає лекцію про "Кавказ" Т. Шевченка як літературний і політологічний текст. Василь Шкляр презентуватиме свою книгу "Самотній вовк". А в рамках театральних заходів - вистава "Назар Стодоля" від режисера Євгена Курмана (Кіровоградський театр ім. М. Кропивницького).

Крім того, у відвідувачів фестивалю є шанс потрапити і в музейний комплекс "Батьківщина Тараса Шевченка", побувати на могилах рідних людей генія, відвідати садибу-музей.

"Кропивницький", 29 серпня-2 вересня. Акцент фесту цього року - переважно музичний. Дуже багато гостей цього напрямку. Зокрема, запрошують і симфонічний оркестр Національного будинку органної та камерної музики України (диригент-Богдан Пліш) і, наприклад, Ірину Федишин. Очікують багато гуртів: "Мандри", "Нічлава", "Скай", "Бумбокс".

Є родзинка і в театральній складовій фестивалю: "Вій. Докудрама" Наталії Ворожбит у постановці Андрія Бакірова (Чернігів), "Гамлет" У. Шекспіра з людьми і ляльками у сценічній версії Олексія Кравчука (Львів), "Звірині історії" від режисера Ігоря Ладенка (Харків), "Момент кохання" від Євгена Нищука (Національний театр ім. І. Франка). Ексклюзивна театральна подія - перша фестивальна презентація вистави "Одруження" (Одеський театр ім. В. Василько, режисер Іван Уривський), яка стала помітною подією минулого всеукраїнського театрального сезону.

Читайте про інших цікавих подіях серпня в статті Дмитра Левицького "Останні дні літа" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі