Gucci та Saint Laurent хочуть відмовитися від сезонних показів

Поділитися
Gucci та Saint Laurent хочуть відмовитися від сезонних показів Модний дім Gucci хоче відмовитися від сезонних показів © Вікіпедія
Модні покази пропонують проводити двічі на рік.

Два провідних дому моди Gucci і Saint Laurent, заявили про те, що мають намір відмовитися від сезонних показів, які традиційно проходили чотири рази на рік. Прийняття того рішення сприяла пандемія коронавірусу та пауза, яка була поставлена в модній індустрії в зв'язку з нею, повідомляє CBS news.

Креативний директор Gucci Алессандро Мікеле заявив про те, що вважає оптимальним проведення двох показів на рік: восени і навесні. Це дозволить відійти від перевантаженого розкладу, яке вимагало проведення передпоказів перед основними колекціями, гучних шоу, а також презентацій круїзних колекцій в екзотичних куточках.

"Двох показів на рік цілком достатньо для того, щоб виділити час для творчої думки і приділити більше часу всій системі", - заявив Мікеле в своєму Instagram. Він додав, що карантин, пов'язаний з поширенням вірусу, хоч і зупинив виробництво і споживання, які підживлюють світ моди, все-таки надав час для роздумів. "Це великий дар, який дала нам наша планета, дар, від якого не можна відмовлятися", - зазначили Мікеле.

За його словами, він сподівається, що новий календар буде прийнято модною індустрієь та іншими дизайнерами.

У Saint Laurent поки не конкретизували своїх намірів, але зазначили, що "візьмуть модний графік під контроль, усвідомлюючи нинішні обставини і хвилі радикальних змін".

Фешн-індустрія однією з перших постраждала від коронавірусу. У січні в Китаї заборонили туристичні поїздки і закрили бутіки. Країна відповідальна за третину світових люксових продажів. Вірус дістався до Європи під час модних показів осінь-весна 2020-21рр. в Парижі та Мілані.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Медики ШМД Київської області не забезпечені необхідною кількістю засобів захисту – офіційно

Детальніше про перспективи індустрії моди в період карантину і після нього читайте в інтерв'ю Марії Глазунової з Сергієм Бизовим "Індустрія моди може не вижити" на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі