Історія зі з'їденим бананом-інсталяцією отримала продовження

Поділитися
Історія зі з'їденим бананом-інсталяцією отримала продовження У арт-об'єкта з'явилися "копії" по всьому світу
Наслідувачі по всьому світу клеять на скотч різні об'єкти.

Історія з бананом-інсталяцією художника Мауріціо Каттелана, яку з'їв інший художник, Девід Датуна, отримала несподіване продовження. У Каттелана з'явилися наслідувачі по всьому світу, які клеять на скотч різні об'єкти, повідомляє "Медуза".

Інсталяція Каттелана являла собою банан, який був приклеєний на скотч до стіни. Художник назвав її "Комедіант" і у неї навіть знайшлися покупці: два колекціонера купили "банани Каттелана" по 120 тисяч доларів. Але Датуна з'їв банан, назвавши це перформансом "Голодний художник".

Пізніше на місці оригінальної роботи в Майамі з'явився напис "Епштейн не вбивав себе". А у Каттелана з'явилися наслідувачі: наприклад, в метро Нью-Йорка до стіни приклеїли банан, а бразильський автогонщик Лукас Ді Грассі приклеїв до дверей манго.

twitter.com

twitter.com

twitter.com

До спонтанного флешмобу приєднався актор Дін Норріс (Хенк Шрейдер з "Пуститися берега"). Його арт-об'єкт - пляшка пива "Шрейдербрау".

twitter.com

А куратор німецького фестивалю відеоігор PLAY і глава виставки Dance Arena Booth Валентина Бирці помітила, що ідеї інсталяції з бананом як мінімум рік. Гру Do Not Feed the Monkeys на фестивалі PLAY у 2018 році представляли саме так.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

twitter.com

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі