Коронавірус змінив правила "ГРИ": названо нові умови

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Коронавірус змінив правила "ГРИ": названо нові умови "ГРУ" продовжать у серпні © facebook.com/festpremiaGRA
Цього року організатори вирішили відмовитися від проведення підсумкового фестивального тижня.

Організатори українського театрального фестивалю-премії "ГРА" опублікували нові умови участі цього року. Змінити формат проведення конкурсу довелося через пандемію коронавірусу і карантинні обмеження, пов'язані з нею.

Лонглист з 28 вистав був оголошений 27 березня – у День театру. Після цього повинен був початися другий етап відбору: перегляд експертами вистав та оголошення шортлиста, заплановане на 10 липня. Але через карантин театри призупинили свою діяльність в березні, через що проведення другого етапу конкурсу у звичному форматі неможливо.

Оскільки театри будуть відновлювати діяльність у відповідності з власними графіками, починаючи з серпня, то і Експертна рада премії зможе почати перегляд вистав у цей час. Завершити другий етап відбору організатори сподіваються в кінці жовтня-початку листопада. Тобто, провести підсумковий тиждень фестивалю в останню декаду листопада, як планувалося, не вийде.

У зв'язку з цим організатори прийняли наступні рішення:

Відмовитися від проведення підсумкового фестивального тижня і від запрошення міжнародного журі;

Оголосити лауреатами "ГРИ" у 2020 вистави, які увійдуть в шортлист фестивалю-премії (до 12 вистав)

Результати фестивалю-премії "ГРА" оголосити під час фінальної церемонії 3 грудня, на яку планують запросити представників європейських театрів і фестивалів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

"Цього року і Фестиваль-Премія, і театри зіткнулися з рядом непростих викликів. Нашим театрам дуже нелегко, але ми не повинні здаватися. Радує те, що нам вдалося відстояти фінансування і "ГРИ", і Національної спілки театральних діячів, а значить, незважаючи на складні обставини, зможемо зробити багато корисного для театральної галузі навіть у цей складний час. Нехай і в трохи зміненому форматі "ГРА" триває, а значить театр живе. І навіть в цих змінах можна знайти свій позитив – цього року у нас буде більше переможців", - прокоментував ZN.UA зміну правил "ГРИ" Богдан Струтинський, Народний артист України, Голова Національної спілки театральних діячів України.

Читайте також: Експерти в США засуджують заклик Трампа про повернення до роботи

10 червня в Україні стартував четвертий етап ослаблення карантинних обмежень. Зокрема, дозволено відкривати заклади культури і проводити культурні заходи. Також дозволяється відкривати заклади, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Разом з тим, до ослаблення карантину не готові шість областей: Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська, Чернівецька, а також місто Київ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі