Культурний карантин: Вистави та екскурсії музеями онлайн – список

Поділитися
Культурний карантин: Вистави та екскурсії музеями онлайн – список Вистави найбільших світових театрів транслюватимуть онлайн безкоштовно
Віденська опера безкоштовно транслюватиме архівні записи опер і балету.

Найбільші культурні заклади світу переходять в онлайн через спалах коронавірусу Covid-19. Обмеження на масові зібрання людей не дозволяють поціновувачам культурного дозвілля відвідувати театри та музеї, втім, завдяки сучасними технологіям зробити це можна, на встаючи з дивану.

Архівні записи балетів і опер Wiener Staatsoper (Відень) доступні онлайн з неділі, 15 березня, на потоковій платформі www.staatsoperlive.com. Безкоштовні трансляції розпочинатимуться о 19:00 за віденським часом (20:00 за Києвом) і залишатимуться доступною протягом наступних 24 годин.

Для завантаження трансляцій потрібно зареєструватись на сайті як новий користувач, або увійти до свого облікового запису, пише портал "ProТеатр". Переглянути програму показів можна за посиланням: https://www.staatsoperlive.com/calendar.

Шість вистав Bayerische Staatsoper (Мюхен) доступні на staatsoper.tv, зокрема три нові постановки: "Снігова Королева", "Юдита" і "7 смертей Марії Каллас". Тут також можна подивитися й послухати репертуар театру упродовж 30 днів.

Паралельно трансляції будуть доступні на стрімінговому сервісі BR-KLASSIK Concert і в радіоетері на сайті staatsoper.de.

Подивитися трансляції можна буде з 16 березня по 19 червня, вони розпочинатимуть о 18:00-19:30 за мюнхенським часом (19:00-20:30 за Києвом). Трансляція концерту 16 розпочнеться о 20:00 (21:00 за київським часом).

Переглянути розклад найближчих вистав і концертів можна за посиланням: https://www.staatsoper.de/opernfestspiele.html.

Дивитися онлайнтрансляції вистав Staatsoper Berlin (Берлін) можна на каналі rbb24, розклад вистав оновлюється у режимі реального часу, повідомляє інтернет-журнал "ТочкаArt".

Що ж до музеїв, їх також можна відвідати онлайн. Віртуальні екскурсії доступні залами закритого на карантин французького Лувру. У спеціальному розділі офіційного сайту зібрані відео, присвячені окремим експозиціям, експонатам та відкриттям. Аби роздивитися як слід, варто перейти за посиланням: https://www.louvre.fr/media-en-ligne.

Побачити деякі унікальні колекції та експонати, не виходячи з дому, можна на сайті музею Соломона Гуггенхайма у Нью-Йорку. В онлайнколекції - близько 1700 творів 625 митців з усіх куточків світу. Ці витвори сучасного мистецтва представлені в основній експозиції і виставках музею.

Також можна пройтися онлайн залами Британського музею. Музей пропонує відвідувачам величезну онлайнколекцію та віртуальні екскурсії експозицією на офіційному каналі в YouTube.

Нагадаємо, увечері 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про початок пандемії коронавірусу.

Через спалах захворювання в усьому світі зачиняються театри та музеї, скасовуються музичні фестивалі , карнавали та спортивні змагання, відтерміновано прем'єри фільмів та ігр.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Covid-19 швидкими темпами поширюється по всьому світу. Випадки захворювання зафіксовані в більш ніж 100 країнах на всіх континентах. За офіційними даними, захворіли 156 400 осіб, з них майже 74 тисячі вилікувались, 5833 померли.

Докладніше про боротьбу з коронавірусом у світі читайте в матеріалі ZN.UA "Світ у боротьбі з коронавірусом: як Україну та інші країни поступово затягує в глобальний карантин".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі