Міжнародну Букерівську премію присудили письменниці з Оману

Поділитися
Міжнародну Букерівську премію присудили письменниці з Оману Джоха Альхартхі отримала Міжнародну Букерівську премію © Міжнародна Букерівська премія
Джоха Альхартхі отримала приз за роман "Небесні тіла".

Письменниця Джоха Альхартхі з Оману стала володарем Міжнародної Букерівської премії у цьому році за роман "Небесні тіла". Як наголошується на сайті нагороди, Альхартхі - перша жінка-новеліст з Оману, твори якої перекладено англійською мовою.

Письменниця розділить нагороду в розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів з перекладачкою книги англійською Мерилін Бут. "Небесні тіла" розповідають про сімейні відносини та історії в контексті трьох сестер. Їхнє становлення показується на тлі подій, які відбуваються в Омані.

"Небесні тіла" були обрані журі, яке складалося з п'яти осіб.

Букерівська премія є однією з найпрестижніших премій в англомовній літературі. Вона присуджується з 1969 року. Спочатку для її отримання автору необхідно було проживати в одній з країн Співдружності націй (Велика Британія і колишні колонії), Ірландії чи Зімбабве. У 2013 році Фондом Букерівської премії було вирішено присуджувати її незалежно від громадянства письменника. Єдина умова – книга повинна бути написана англійською мовою і опублікована у Великій Британії.

Міжнародна Букерівська премія вручається з 2015 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі