Музей історії міста презентує виставку фантастичних світів Світлани Бринюк

ZN.UA Ексклюзив Фото
Поділитися
У музеї відкрилась виставка Світлани Бринюк під назвою "Сюрреалістичний анімізм".

МВЦ Музею історії міста Києва представив виставку Світлани Бринюк "Сюрреалістичний анімізм".

Форма і зміст, зміна звичного ракурсу та гра відтінків, поєднання реального і фантастичного: роботи Світлани Бринюк зачаровують своєю простотою та елегантністю. У них сюрреалізм поєднується із реальністю, створює відчуття присутності авторки, формує її неповторний стиль.

Особливість художниці полягає у вмінні гратися з настроями. Щирість і непідкупність дозволять розгледіти на картинах своєрідну іронічну красу. Анімізм ховається у самотніх котах, похмурих будинках, портретах і натюрмортах. Полотна дихають, живуть. Кожен предмет має власну характеристику - хочеться спілкуватися з картинами, відчувати їхні переживання й думки.

Мисткиня - справжня професіоналка, яка досконало володіє багатьма техніками. На полотнах художниці можна спостерігати справжню фантасмагорію фарб - суміш простих відтінків і перетворення їх у складні конструкції. Абстракція поєднується із цілком реальними образами. На картинах легко можна впізнати помаранчевого кота, обриси чашок на столі, людей в парку. Але щось ховається за цими зображеннями, щось визирає із-за них і хоче показати своє "Я". Чи не душа художниці втілюється в предмети, чи вони самі настільки персоніфіковані - лишається загадкою.

Світлана Бринюк здобула визнання в Україні та за кордоном. Вона завжди була самобутньою та унікальною. "Існує безліч речей, які я не можу пояснити, навіть собі. За це я вдячна, напевне, Богу, який дав мені можливість бути такою", - коментує художниця.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі