Знайдено раніше невідому роботу Ван Гога (відео)

Поділитися
Натюрморт з луговими квітами і трояндами з голландського музею Крьоллер-Мюллер в Оттерло, що зберігався з 1974 року, виявився полотном Ван Гога. Полотно відомого художника раніше вважалося роботою невідомого майстра.

«Натюрморт з луговими квітами і трояндами», що зберігався з 1974 року у голландському музеї Крьоллер-Мюллер, виявився не роботою невідомого майстра, а полотном Ван Гога.

Аналіз полотна, проведений за допомогою рентгена, дозволив зробити висновок, що Ван Гог написав букет із маків, волошок, дельфініума, ромашок, троянд та інших польових рослин у 1886 році в Парижі, поверх виконаної в Антверпені учнівської роботи, що зображає двох напівоголених борців. Про картину з борцями художник згадує у листуванні з братом Тео, на яке вчені звикли покладатися як на найбільш надійне джерело для атрибуції полотен, однак про натюрморт із луговими квітами у його листах не сказано ані слова, саме тому авторство полотна довгий час не могли визначити.

Фахівці стверджували, що полотно нетипове для Ван Гога, а квітів у вазі занадто багато, що не відповідає звичній манері художника. І тільки силуети борців, виявлені під квітами, допомогли визнати картину твором Ван Гога.

Відсутність згадок про неї у листах до Тео також знайшла своє пояснення: влітку 1886 брати перебували у Парижі разом.

«Це найважливіше відкриття. Під час роботи було повне відчуття, що я підглядаю з-за плеча самого Ван Гога», - сказав професор Йоріс Дік з Дельфтського технологічного університету, який брав участь в атрибуції картини.

Музей Крьоллер-Мюллер в Оттерло володіє однією з найбільших у світі колекцій Ван Гога, поступаючись лише музею художника в Амстердамі. «Натюрморт з луговими квітами» було придбано у 1974 році на аукціоні. !zn

Читайте також:

Ван Гог не вбивав себе, - дослідники

Вчені з'ясували причину втрати фарб полотнами Ван Гога

Безцінна картина Ван Гога вкрадена з єгипетського музею

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі