Нотр-Дам і острів Пасхи включили до списку пам'яток, що знаходяться під загрозою

Поділитися
Нотр-Дам і острів Пасхи включили до списку пам'яток, що знаходяться під загрозою Нотр-Дам де Парі включили до списку пам'яток, які знаходяться під загрозою © Agnes Poirier / Twitter
Список з 25 пам'яток публікується кожні два роки.

Всесвітній фонд захисту пам'яток представив новий список з 25 світових пам'яток, які знаходяться під загрозою. Подібний список публікується раз на два роки і включає пам'ятки, які "представляють велику історичну значимість і сучасний соціальний вплив".

Пам'ятки, які включаються до списку, знаходяться під загрозою через військові конфлікти, природні катаклізми, викликані змінами клімату, урбанізацію і так далі.

До оновленого списку ввійшли, зокрема, собор Нотр-Дам у Парижі, в якому в травні сталася пожежа, і острів Пасхи. Відзначається, що острів і кам'яні скульптури, якими він прославився, знаходяться під загрозою через ерозію. Незважаючи на те, що кроки для їхнього збереження вже робляться, їх поки недостатньо.

У список потрапила також Священна долина інків в Перу, яка знаходиться під загрозою через аеропорт, що будується неподалік. Укладачі рейтингу відзначають, що аеропорт буде побудований недалеко від міста Чинчеро, в якому знаходиться кілька пам'ятників епохи інків і церква, побудована в ХVI столітті.

Між об'єктами, які потрапили до списку в цьому році, буде розділена сума в 1,6 мільйона доларів. Її надали спонсори Всесвітнього фонду захисту пам'яток.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Пожежу в Соборі Паризької Богоматері почався 15 квітня. 16 квітня пожежу загасили, на її ліквідацію знадобилося близько 12 годин. У гасінні пожежі брали участь близько 500 пожежників. Дах, шпиль і годинник Нотр-Дам де Парі повністю знищено, несучі конструкції собору пожежникам вдалося врятувати.

Низка реліквій, які зберігалися в соборі, зокрема терновий вінець Ісуса Христа, вдалося врятувати. Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Пожежа в Соборі Паризької Богоматері: Головне".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі