Польський серіал про кохання між двома дівчатами став світовим хітом. Режисерці 20 років

Поділитися
Польський серіал про кохання між двома дівчатами став світовим хітом. Режисерці 20 років
Перша серія триває лише 2,5 хвилини. Останній епізод першого сезону - 13 хвилин.

Онлайновий мінісеріал польської режисерки Наташі Пажимієс став сенсацією у світі. За історією кохання двох дівчат спостерігають глядачі з Бразилії, Індії, США і Китаю. Сім серій серіалу переглянули понад 27 мільйонів разів. І глядачі вимагають ще, пише польська Gazeta Wyborcza.

"Це шоу з Польщі? Я не можу в це повірити" - це коментарі до серіалу "Контроль" (Kontrola) Наташі Пажимієс. Є ще один популярний вид коментарів – "Коли буде наступна серія?".

Онлайновий мінісеріал від 20-летнеей польської режисерки зняли за кілька місяців з мінімальним бюджетом. Він несподівано виявився хітом для самих творців. "Контроль" можна безкоштовно подивитися на YouTube, епізоди тривають кілька хвилин. Останній, сьомий, прем'єра якого відбулася в суботу ввечері, набрав 260 тисяч переглядів вже до ранку понеділка. Глядачі переглянули всі серії понад 27 мільйонів разів.

Серіал польською мовою, але є субтитри. YouTube дозволяє користувачам додавати свої переклади серій. До англійських субтитрів, підготовленим творцями "Контролю", фанати вже додали кілька інших мовних версій: не лише португальську, російську, іспанську, але й фарсі, тайську та мандарин.

Головні героїні серіалу Пекла Хлебицька та Евеліна Панковська отримують гарячі відгуки з кількох континентів.

"Інформація про "Контроль" поширюється з уст в уста. Хтось розповів про серіал, хтось розмістив його на своєму сайті. Тепер з усього світу пишуть люди. Більшість з Бразилії, Індії або США, але важко знайти країну, в якій у нас не було б хоча б одного або двох глядачів", - сказала режисерка.

Все почалося з етюду, який Пажимієс зробила в 18 років на першому курсі у Варшавській кіношколі.

У першому епізоді у героїнь навіть немає імен, а вся серія триває всього дві з половиною хвилини. Уважний глядач помітить, що в аеропорту, де працює Наталя, усім пасажирам і працівникам не більше 25 років.

"Ми знімали це з мінімальними витратами. Статистами були вісім наших друзів, які одягалися в різний одяг для фільмування", - сміється режисерка.

І цього було б достатньо, якби через рік Пажимієс не розмістила "Контроль" на своєму каналі YouTube. Вона не думала про завоювання світу, а скоріше сподівалася, що її родина і друзі подивляться фільм. А оскільки деякі з її друзів не говорять польською, вона додала у фільм англійські субтитри; це не вимагало багато роботи, її герої ледь обмінювалися кількома фразами.

"Раптово люди з-за кордону почали писати мені, питаючи, чи це була сцена з фільму або серіалу. І де вони можуть подивитися всі повністю", - сказала вона.

Після пів року відповідей на повідомлення режисерка вирішила зняти наступну серію. А потім ще і ще одну. Кілька тисяч злотих зібрали на краудфандингу. Також гроші на фільмування виділили правозахисні організації. Але бюджет все-таки був студентським. Вся команда працювала на громадських засадах.

"Я хотіла розповісти про кохання між двома дівчатами, тому що такі історії досі не знімають [в Польщі]. На пальцях однієї руки можна порахувати польські фільми, де головні герої не гетеросексуальні", - додала режисерка.

І коли мені пише дівчина з Польщі, яка після «Контролю» наважилася пройти зі своєю дівчиною за руку, я знаю, що це того варте. Твитнуть Поделиться

Можливо, в майбутньому команда "Контролю" буде працювати в більш комфортних умовах, адже потенціал онлайн-серіалу був визнаний галуззю. Пажимієс веде попередні переговори з одним зі стримінгових сервісів, який працює в Польщі.

Режисерка хоче, щоб вже зняті епізоди були в безкоштовному доступі. І додає, що хоча сьомий епізод серіалу закриває історію Наталії та Майки, "Контроль" на цьому не закінчується.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі