Помер автор "Канікул в Простоквашино" Едуард Успенський

Поділитися
Помер автор "Канікул в Простоквашино" Едуард Успенський Письменник помер на 81-му році життя. © Собеседник
У Москві на 81-му році життя помер дитячий письменник і сценарист Едуард Успенський.

У Москві на 81-му році життя помер дитячий письменник і сценарист Едуард Успенський, який так полюбився читачам своїми творами "Канікули в Простоквашино" і "Крокодил Гена".

"У Москві помер Едуард Успенський, автор" Канікул в Простоквашино "," Крокодила Гени "і багатьох інших творів. Вічна пам'ять, спасибі за дитинство", - йдеться в повідомленні Telegram-каналу Mash.

Повідомляється, що письменник кілька років боровся з онкологічним захворюванням, проходив лікування в Німеччині. Після повернення в Москву його стан погіршився. Письменник помер у своєму будинку в Новій Москві.

Перша книга Успенського про Дядю Федора "Дядько Федір, пес і кіт" була опублікована в 1974 році. За книгою було знято три популярних мультиплікаційних фільми: "Троє з Простоквашино", "Канікули в Простоквашино" і "Зима в Простоквашино".

Серед популярних персонажів, придуманих ним - Крокодил Гена і Чебурашка, кіт Матроскін, Дядько Федір, листоноша Пєчкін, пес Шарик, брати Колобки, Гарантійні чоловічки ( мультверсія "Фіксики").

Нагадаємо, студія "Союзмультфільм" представила першу серію продовження мультфільму про Простоквашино. Автори нового мультфільму спробували осучаснити героїв, тому листоноша Пєчкін приносить "по інтернету відправлені посилки", Шарик робить селфі з зайцями, а Дядько Федір - маленький хіпстер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі