Продюсер фільму-номінанта на "Оскар" Володимир Яценко став членом Європейської кіноакадемії

Поділитися
Продюсер фільму-номінанта на "Оскар" Володимир Яценко став членом Європейської кіноакадемії Серед членів кіноакадемії - відомі діячі кіно
Режисер фільму "Додому" Наріман Алієв також є членом Європейської кіноакадемії

Продюсер Володимир Яценко став членом Європейської кіноакадемії. Він став 49-м представником України в кіноакадемії, яка об'єднує успішні і дуже відомі в кіносвіті імена.

Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно.

Володимир Яценко є головою Асоціації кіноіндустрії України і продюсером трьох успішних фестивальних стрічок. Фільм "Дике поле" режисера Ярослава Лодигіна представляв Україну на 22-му міжнародному Талліннському кінофестивалі, картина "Додому" режисера Нарімана Алієва брала участь у 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі і отримала Гран-прі 10-го Одеського МКФ, а картина "Атлантида" режисера Валентина Васяновича увійшла в офіційних програм Венеціанського МКФ та МКФ в Торонто.

Крім того, стрічку режисера Нарімана Алієва (який теж є членом Європейської кіноакадемії) "Додому" 23 серпня український Оскарівський комітет оголосив претендентом на премію "Оскар" від України.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. В опублікованому в Facebook у понеділок вранці, 19 серпня, відео він заявив, що вважає свою місію і мрію на посаді голови Державного агентства України з питань кіно завершеною і здійсненою.

Він додав, що не бажає перетворювати боротьбу за крісло "в трилер з елементами складного постановочного екшену".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі