Пулітцерівську премію з музики присудили композитору Еллен Рейд

Поділитися
Пулітцерівську премію з музики присудили композитору Еллен Рейд Еллен Рейд присудили Пулітцерівську премію з музики © Comma
Нагороди також була удостоєна Арета Франклін, яка померла в минулому році.

Пулітцерівський комітет, який відзначає його заслуги в галузі журналістики і мистецтва, оголосив лауреатів премії 2019 року. Як повідомляється на сайті нагороди, Пулітцерівську премію з музики цього року отримає композитор Еллен Рейд за оперу p r i s m.

"Абсолютно нова оперна робота, яка використовує складні вокальні твори і вражаючі інструментальні тембри, щоб підняти складні теми: наслідки сексуального та емоційного насильства", - йдеться в повідомленні комітету. Лібрето опери написала Роксі Перкінс.

Опера стала першою в роботі Рейд, її прем'єра відбулася 29 листопада 2018 року. Оповідання в опері ведеться у вигляді діалогу між матір'ю та донькою, які знаходяться в притулку, відгородженому від навколишнього світу.

Крім того, особливої нагороди посмертно була удостоєна "королева соулу" Арета Франклін "за її неймовірний внесок в американську музику і культуру протягом 50 років".

Пулітцерівська премія, що вручається з 1917 року, є однією з найпрестижніших нагород у галузі журналістики, літератури, музики і театру.

Розмір премії складає 15 тисяч доларів. Лауреат номінації "Служіння суспільству" замість грошей одержує золоту медаль.

У минулому році Пулітцерівську премію з музики отримав репер Кендрік Ламар за альбом Damn. Відзначається, що в своєму альбомі Ламар відбив труднощі життя сучасного афроамериканця.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі