Рада прийняла за основу проект закону про культуру

Поділитися
Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про культуру N6469. Даний документ підтримали 303 народних депутата.
Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про культуру N6469. Даний документ підтримали 303 народних депутата.Міністр культури і туризму Михайло Кулиняк, представляючи документ, зазначив, що на сьогоднішній день основною правовою базою у сфері культури є прийняті ще у 1992 році Основи законодавства України про культуру, багато положень яких частково або повністю застаріли. Кулиняк нагадав, що проект закону про культуру, починаючи із 2007 року, двічі приймався Верховною Радою і знаходився на розгляді парламенту, а сьогодні його вперше внесено до сесійної зали. "Чи очікують працівники культури ухвалення цього закону? Звичайно. Тому що він, по-перше, дає можливість працювати на повну ставку. Сфера культури - це єдина сфера, співробітники якої ще працюють і на 0,25 і на 0,5 ставки. Зокрема, передбачено встановлення доплат за вислугу років співробітникам сільських клубів. Саме ця категорія співробітників сфери культури є найменш захищеною. Ми хочемо, щоб у всіх співробітників сфери культури були однакові соціальні стандарти. Щоб скоротити бюджетне навантаження, ми пропонуємо поетапне введення статті 29 на протязі трьох років", - розповів міністр Михайло Кулиняк також заявив, що закон буде стимулювати місцеві органи влади витрачати кошти не на помпезні масові заходи, а на нормалізацію матеріальної бази закладів культури і поліпшення соціального стану співробітників сфери культури.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі