Реставрацію "Нічної варти" Рембрандта транслюватимуть онлайн

Поділитися
Реставрацію "Нічної варти" Рембрандта транслюватимуть онлайн Востаннє картину реставрували після того, як на неї напали з ножем © Википедия
Картину відреставрують вперше за останні 40 років.

Процес реставрації найвідомішої картини Рембрандта "Нічна варта" транслюватимуть онлайн, повідомляє "Укрінформ".

Вперше з 2013 року картину, що зберігається у Рейксмузеум в Амстердамі, зняли зі стіни. Її розмір – 3,79 х 4,53 м, вага – 337 кг. Реставрація "Нічної варти" триватиме десять місяців, над нею працюватимуть 12 фахівців.

"Це буде всебічний та багатогранний науково-дослідницький і реставраційний проект. Операція "Нічна варта" стартує 8 липня. Починаючи з 17:00 за місцевим часом в Іnstagram через онлайн-чат можна поставити питання команді, яка працює з картиною, більше дізнатися про саме дослідження та реставрацію", - йдеться у повідомленні.

Директор музею Тако Діббітс наголосив на тому, що цей процес стане найграндіознішим і "найбільшим проектом із дослідження і консервації в історії музею".

Аби відвідувачі музею могли спостерігати за реставраційними роботами, вони проводитимуться у спеціально сконструйованій прозорій кімнаті. Востаннє реставрація картини відбувалася майже 40 років тому після того, як відвідувач музею напав на полотно з ножем.

"Нічна варта" написана 1642 року. Картина традиційно відома під назвою "Виступ стрілецької роти капітана Франса Баннінга Кока і лейтенанта Віллема ван Рейтенбюрга". "Нічною вартою" вона стала у XIX столітті, бо здавалося, що фігури виступають на темному тлі. Проте після розчищення оригінального живопису з'ясувалося, що сцена, представлена Рембрандтом, насправді відбувається вдень. Також існує версія, що на картині Рембрандт зобразив свою дружину Саскію.

Рембрандт Харменс ван Рейн народився 15 липня 1606 року в місті Лейден, в родині заможного власника млина. Він був одним із 9 дітей. Помер митець в Амстердамі 4 жовтня 1669 року. За своє життя Рембрандт створив близько 400 картин, 300 гравюр, 1400 малюнків і 300 офортів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі