Сервіс HBO Max поверне фільм "Віднесені вітром" зі спеціальним передмовою

Відео
Поділитися
Сервіс HBO Max поверне фільм "Віднесені вітром" зі спеціальним передмовою Фільм "Віднесені вітром" супроводять передмовою професора кінематографії
Сервіс вирішив супроводити фільм "відповідним контекстом".

Стриминговый сервіс HBO Max все-таки поверне фільм "Віднесені вітром", який прибрали з вільного доступу через расизм. Перед фільмом глядачам запропонують подивитися передмову дослідниці і телеведучої Жаклін Стюарт, в якій вона пояснить уроки, які можна витягнути з перегляду картини, повідомляє EW.

"Ми забрали його і збираємося повернути з належним контекстом. Це те, що ми повинні були зробити. Я ні секунди не жалкую, що ми його прибрали. Я тільки хотів би, щоб ми спочатку показували його з поясненням. Але, як ви знаєте, ми цього не зробили", - заявив голова WarnerMedia Боб Грінблатт.

Стюарт – професор Чиказького університету кінематографії і ведуча програми "Німі суботні вечори", також прокоментувала свою участь у поверненні "Віднесених вітром". "Для мене це можливість подумати про те, чому класичні фільми можуть нас навчити. Прямо зараз люди звертаються до фільмів для того, щоб більше дізнатися про расові проблеми, а бестселерами Amazon стають книги про антирасизм і расову нерівність. Якщо люди дійсно будуть вчитися, то на нас чекає змістовний, чесний і продуктивний діалог про життя чорношкірих на екрані і за його межами", - заявила вона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: В роботі Twitter стався масовий збій

HBO Max вирішив видалити фільм з вільного доступу після звернення сценариста фільму "12 років рабства" Джона Рідлі і протестів проти расової дискримінації, які охопили США і країни Європи.

Фільм "Віднесені вітром" вийшов у 1939 році, він знятий за однойменним романом Маргарет Мітчелл. Картина розповідає історію жителів півдня Скарлетт О'Хара та Ретта Батлера, а також описує події Громадянської війни в США і Реконструкції півдня.

Картина завоювала вісім премій "Оскар". Чорношкіра акторка Хетті Макденіел, яка знімалася в "Віднесених вітром", стала першою афроамериканкою, яка отримала "Оскар". У 1940 році її нагородили за кращу жіночу роль другого плану. Через расову сегрегацію Макденіел під час церемонії сиділа окремо від своїх колег по фільму.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі