У Чехії помер легендарний поп-співак Карел Готт

Поділитися
У Чехії помер легендарний поп-співак Карел Готт Готта порівнювали з Сінатрою і називали "Божественний Карел"
Співака поховають зі всіма почестями, а в Чехії буде оголошено жалобу.

Чеський поп-співак Карел Готт помер у віці 80 років, повідомила його сім'я в середу.

"З глибоким сумом в серці я оголошую, що незадовго до півночі у вівторок мій коханий чоловік Карел Готт помер після довгої і важкої хвороби", - написала його дружина Івана Готт на своєму сайті.

"Він помер вдома, в спокійному сні, в оточенні своєї сім'ї".

Президент Чехії Мілош Земан висловив співчуття у зв'язку з втратою і оголосив про підготовку до поховання співака на державному рівні.

"Надзвичайно сумні новини для всієї нашої країни", - сказав Земан. "Карел Готт був справжнім музикантом, який віддавав себе іншим. Карел Готт віддав своє життя поколінням, він віддав себе всім нам", - додав він у повідомленні в Twitter.

"Я виріс, слухаючи Карела Готта, як і всі інші", - написав прем'єр-міністр Андрій Бабиш, додавши: "Маестро, я ціную тебе більше, ніж можу сказати".

На позачерговому засіданні у середу кабінет Бабиша прийняв рішення про державні похорони, які можливо, проведуть в празькому соборі Святого Віта, і оголосять поки невказану дату днем національного трауру.

Готт був відомий як "Божественний Карел" за його бездоганний тенорский голос, і 42 рази був визнаний найпопулярнішим співаком в щорічному опитуванні "Золотого солов'я" серед чеських меломанів.

Він випустив майже 300 платівок і дисків, продав десятки мільйонів копій. А також виконав легендарну пісню з кінофільму "Три горішки для попелюшки".

Хоча його хіти включали в себе кавер-версії "Від мене до тебе" Бітлз, "Красуня" Роя Орбісона і "Назавжди молодий" Альфавіля, більшість з них були написані чеськими авторами пісень.

Готт народився 14 липня 1939 року. До того, як стати оперним співаком, він навчався на електромеханіка.

Він став знаменитим у 1960-х, гастролюючи по США і колишній Західній Німеччині, і представляв Австрію на конкурсі Євробачення. Саме тоді німецькі газети описали його як "Сінатру Сходу".

Йому вдалося зберегти свою популярність після вторгнення в Прагу радянських армій в 1968 році, коли багато співаків були вигнані зі сцени з політичних мотивів.

Готт, який також був досвідченим художником і іноді актором, завоював нагороди в таких країнах, як Німеччина, Польща і Росія. У Готта за плечима залишилося два шлюби і четверо дочок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі