У ДТП загинув видатний український музикант - легендарний кобзар Василь Жданкін

Поділитися
У ДТП загинув видатний український музикант - легендарний кобзар Василь Жданкін Василю Жданкіну був 61 рік
Легкова машина збила його скутер в декількох метрах від будинку...

У Тернопільській області 2 вересня, близько 20 години вечора в ДТП загинув видатний український музикант - володар Гран-прі фестивалю "Червона рута" 1989 року кобзар Василь Жданкін. Україна втратила талант великої сили.

Це сталося в його рідному Кременці на Тернопільщині, буквально в декількох метрах від будинку Жданкіна - його скутер збила легкова машина. Як написав який повідомив про нещастя в Facebook Михайло Маслій, цього не повинно було статися: "аварія сталася там, де, здавалося б, не могла ніколи статися" ...

У підручниках з історії України Василь Жданкін завжди буде фігурувати, як перший виконавець майбутньої головної пісні країни на великому концерті. Надзвичайно на той момент забороненої - нашого гімну "Ще не вмерла Україна!" У дуже драматичний момент вона їм була виконана на фестивалі "Червона рута" у вересні 1989 року.

"В серці кожного, хто хоч раз відчув розкіш зустрічі з його неповторним тембром, хто, хоча б на мить оцінив щире золото його інтонацій і хто, хоч подумки, зміг пережити з Василь Жданкін незагойна душевну біль незліченних поколінь князів і гречкосіїв, козаків і священиків , воїнів і поетів за несправдженою українською мрією, співак займає особливе місце ", - написав Маслій в своїй публікації.

Жданкін йшов по життю важко. І все ж талант, віра і вірність українській нації допомогли йому знайти своє справжнє місце в житті. Вона так раптово і несподівано обірвалося. Але в історії України кобзар Василь Жданкін своє пісенне слово залишив.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі