У кінотеатрі "Жовтень" пройде фестиваль про питання інклюзивності

Поділитися
У кінотеатрі "Жовтень" пройде фестиваль про питання інклюзивності Фільмом відкриття фестивалю стане стрічка "Чемпіони" © БЖ
Фестиваль пройде з 5 по 11 грудня.

З 5 по 11 грудня в київському кінотеатрі "Жовтень" пройде фестиваль "Єврофест: кіно для кожного", який створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві. Як повідомляє "БЖ", мета фестивалю – розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю.

На фестивалі покажуть вісім фільмів – тріумфаторів європейських фестивалів. Всі вони стосуються різних аспектів інклюзивності: сексуальної орієнтації, віку, гендеру, раси.

Фільмом відкриття фестивалю буде іспанська комедія "Чемпіони". Вона розповість про тренера баскетбольної команди, який отримує завдання зробити чемпіонів з команди, що складається з людей з ментальними порушеннями.

У програмі фестивалю також німецька драма "Робота без авторства", трилер "Сини Данії", документальний фільм "Обскуро Бароко", французька історична мелодрама "Портрет дівчини у вогні", трагікомедія "Зимові мухи" і дві чорні комедії "З'їдені левами" (Велика Британія) та "Лайко: Ром у космосі" (Угорщина).

Картини демонструватимуться мовою оригіналу з субтитрами. Для двох з них ("Чемпіони" і "Портрет дівчини у вогні") передбачено тифлопереклад (звукова доріжка, яка пояснює людям із порушенням зору, що відбувається на екрані), а також субтитрування (текстова доріжка, яка супроводжує фільм написами в нижній частині екрану для людей з порушенням слуху).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі