У Києві покажуть виставу за п'єсою Олега Сенцова "Номери"

Поділитися
У Києві покажуть виставу за п'єсою Олега Сенцова "Номери" Олега Сенцова незаконно засудили в Росії © STR
Прем'єра відбудеться у грудні, а допрем'єрні покази - цього місяця.

У Києві покажуть виставу за п'єсою "Номери" українського режисера Олега Сенцова, якого в Росії незаконно засудили до 20 років колонії суворого режиму. Допрем'єрні покази відбудуться вже наприкінці листопада, повідомила продюсер вистави Анна Паленчук під час прес-конференції в Києві.

За словами Паленчук, прем'єра спектаклю, режисером якого стала Тамара Трунова, відбудеться 7 грудня на сцені Довженко-центру. Допрем'єрні покази призначені на 27-29 листопада.

"Це для мене виклик як для режисера. Це така історія, з якої я раніше не працювала... Моя мета була не просто поставити спектакль, а поставити спектакль, який буде підтримкою для драматурга", - розповіла Трунова.

П'єсу "Номери" Сенцов написав російською мовою, проте у виставі актори будуть говорити українською.

"Спектакль про суспільство, яке стало спочатку творцем системи, а потім її жертвою", - пояснила Трунова.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов оголосив голодування у російській в'язниці 14 травня. Він висунув вимоги, згідно з якими російська влада повинна була звільнити всіх українських політв'язнів у РФ і окупованому Криму.

5 жовтня у ФСВП РФ заявили про припинення Сенцовим голодування. Незабаром адвокат Дмитро Дінзе заявив, що Сенцов планує виходити з голодування з 6 жовтня. Пізніше сам Сенцов у листі російському правозахиснику Миколі Щуру написав, що його стан покращився.

Співробітники ФСБ затримали Сенцова навесні 2014 року в окупованому Криму. Його етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс Сенцову обвинувальний вирок – 20 років колонії суворого режиму.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі