У Києві презентували виставку IMAGO PIETATIS

Фото
Поділитися
Ікони, що символізують життя на ящиках з-під набоїв

Культурно-мистецький центр НаУКМА презентував проект IMAGO PIETATIS (виставка ікон на ящиках з-під набоїв привезених із зони бойових дій) художників Софії Атлантової та Олександра Клименка. Метою проекту є підтримка діяльності Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова (ПДМШ) - найбільшого неурядового медичного проекту в зоні ООС (АТО).

Головна ідея проекту - перетворення смерті (символом якої є ящик від озброєнь) на життя (яке в українській культурі традиційно символізує ікона). Концепція проекту поєднує начебто несумісні речі: атрибути сучасної війни і давню мистецьку мову, що сягає своїми витоками часів Київської Русі. Таким чином збройний конфлікт на Донбасі осмислюється на тлі української історії останнього тисячоліття.

Важливо, що ікона на ящику з-під озброєнь виступає насамперед не релігійним фактором, але культурологічним. Виходячи за межі релігійного простору, вона стає зрозумілою будь-кому як в Україні, так і за її межами. Виставка ікон на ящиках з-під набоїв експонувалася в 40 містах , як в Україні, так і по світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі