У Києві відбудеться фестиваль KyivMusicFest

Поділитися
У Києві відбудеться фестиваль KyivMusicFest © DT.UA
В рамках фестивалю заплановано кілька музичних прем'єр.

У Києві з 27 вересня до 7 жовтня відбудеться 30-й ювілейний KyivMusicFest. В рамках фестивалю заплановано понад 30 концертів, у яких візьмуть участь 700 музикантів. Також під час KyivMusicFest відбудуться зустрічі з композиторами, виконавцями та всесвітньо відомим кінорежисером.

Під час фестивалю український композитор Валентин Сильвестров вперше презентує 9-ту симфонію, Леонід Грабовський – Credo для струнних, мідних та ударних. Окрім того, художній керівник KyivMusicFest Мирослав Скорик представить свій Концерт для скрипки № 10.

В рамках фестивалю, 30 вересня, у Будинку звукозапису Українського радіо прозвучать симфонічні твори Сергія Пілютикова, Золтана Алмаші, Святослава Крутикова, Кармелли Цепколенко, Олександра Костіна.

1 жовтня, коли відзначають Міжнародний день музики, відбудуться три акції-діалоги: творча зустріч і майстер-клас Україна–Італія, у якому візьме участь скрипаль і диригент Федеріко Гульєльмо, концерти Україна–Польща та Україна–Австрія.

Також на фестивалі разом із творами Міколая Гурецького та Марцеля Хижинського звучатиме Ігор Щербаков та Володимир Рунчак, тим часом як австрійцям Ріхарду Штраусу та Францу Шуберту складуть компанію Юрій Шевченко, Іван Небесний та інші українські композитори.

Спеціальним гостем KyivMusicFest стане польський театральний та кінорежисер Кшиштоф Зануссі. У неділю 29 вересня заплановано показ фрагментів із кінофільмів режисера про польських композиторів Вітольда Лютославського, Кшиштофа Пендерецького та Войцеха Кіляра, після чого лауреат Венеційського та Каннського кінофестивалів представлятиме кіномузику Войцеха Кіляра.

На фестивалі експонуватиметься широкий спектр української хорової музики та творів для народних інструментів.

Ультрасучасні музичні тенденції презентуватиме Sed Contra Ensemble. 6 жовтня головні фахівці з інтерпретації сучасної академічної музики виконають твори Паскаля Дюсапена, Леоніда Грабовського, Бернхарда Ланга, Анни Корсун та Йорана Стрьомберга.

Окрім того, в рамках KyivMusicFest відбудеться Всеукраїнська відкрита учнівська конференція "Мистецтво без меж: шлях до науки". Підсумком масштабного фестивалю стане концерт-закриття, на якому звучатиме музика Артемія Веделя, Лесі Дичко, Євгена Станковича, Івана Тараненка, Станіслава Круповіча.

Як повідомлялося, на Ібіці завершилося свято електронної музики DJ AWARDS 2019, метою якого є визнання та повага діджеїв і людей, які вплинули на електронну танцювальну музику у всьому світі. Київський проект ARTBAT отримав нагороду спільно з Beatport в категорії "Прорив".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі