У Києві відкрилася виставка Олександра Богомазова, художника-авангардиста початку 20-го століття

Фото
Поділитися
Роботи знаного у світі українця тривалий час були забуті на Батьківщині.

У Національному художньому музеї України відкрився великий виставковий проект, присвячений творчості Олександра Богомазова - найяскравішого експериментатора українського авангарду. На виставці представлена не лише найповніша версія творчості Богомазова на основі відібраних робіт з музеїв і приватних збірок України, але й значний пласт підготовчих робіт та ескізів. Вперше ескізи і картини разом із теоретичними розробками виставлені єдиним комплексом. Також глядачі уперше за майже 90 років побачать відреставровану картину "Пилярі" 1927-1929 років. Вона знайшлася у напівзруйнованому стані в закритому "спецфонді" музею, її реставрація тривала майже три роки. Дві картини митця з живописного циклу - "Робота пилярів" і "Правщики пил" виставлені в основній експозиції музею. Третю картину циклу художник не встиг написати, але про неї відомо з численних ескізів, які також представлені на виставці.

Відкриваючи виставку, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко підкреслила, що Олександр Богомазов - автор численних полотен, які експонуються в музеях і приватних колекціях Лондона, Нью-Йорка, Венеції, Цюріха, Токіо, Сан-Франциско, Загреба та інших міст. "І сьогодні Майстер повернувся в Україну. Тепер його цінують і тут - за мужність новатора, за теоретичні відкриття, за плідну педагогічну діяльність, за патріотизм і за всесвітню славу, яку він здобув Україні".

Тим часом у PinchukArtCentre триває виставка "Ain't nobody's business" - дещо про сексуальність у сучасних реаліях.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі