У Києві відкрився Книжковий арсенал

Фото
Поділитися
На головному книжковому ярмарку України представлена продукція 150 вітчизняних видавців.

У київському Мистецькому арсеналі відкрився ІХ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". Протягом п'яти днів фестивалю відбудеться близько 500 літературних та мистецьких подій, книжкових презентацій, поетичних та театральних перформансів, музичних концертів. 150 українських видавництв презентують книжкові новинки українських та іноземних авторів.

Генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта каже: "Книжковий Арсенал - точно одна з найочікуваніших інтелектуальних, книжкових та мистецьких подій України. Це, власне багатогранний досвід, можна сказати, досвід на 360 градусів, для усіх, хто любить книги, але, водночас, цінує добру розмову і нетривіальну музику, готовий до візуального або театрального досвіду. Це подія, яка занурює у певну атмосферу і насичує ваші рецептори чуття і ваш мозок. Допомагає і думати і відчувати. Цього року особливо багато говоритимемо про сусідство - що це за феномен? Як жити разом різним людям? Чи жити просто поруч? А як співіснувати країнам? Як бути з агресором, який завжди з тобою? Будемо спілкуватися через дискусію, через театральний і поетичний перформанс, через виставки. Одним словом, переживатимемо ще один чудовий досвід Книжкового Арсеналу".

Уперше на Книжковому Арсеналі Країна-гість фестивалю, Канада, презентує спеціальну програму зустрічей із авторами та презентацій свіжовиданих перекладів. Програма реалізується за підтримки Посольства Канади в Україні. Під час відкриття фестивалю оголошено переможців конкурсу на найкращий книжковий дизайн, який відбувся з ініціативи фестивалю "Книжковий Арсенал" та Coethe-Institut в Україні за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та фонду "Buchkunst", спільно з культурно-видавничим проектом Читомо. Також у програмі фестивалю на Музичній сцені відкрилась фотовиставка "Обабіч", спільно організована Мистецьким арсеналом та Центром східноєвропейських та міжнародних досліджень ZOIS (Німеччина).

Тим часом, вже на виході з початкової школи значна частина школярів не читає книжок. 32% учасників тестування не читають ніколи або читають зрідка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі