У Луксорі покажуть постановку опери "Аїда" за участі 150 музикантів з України

Поділитися
У Луксорі покажуть постановку опери "Аїда" за участі 150 музикантів з України "Аїду" покажуть вже 26 та 28 жовтня
Квитки на виставу вже купили три тисячі туристів.

Безпрецедентну постановку опери "Аїда" Джузеппе Верді просто неба - за участі понад 150 музикантів з України - 26 і 28 жовтня покажуть у Єгипті в районі Західного Луксора, який ще називають "містом мертвих". Саме там у XV ст. до н.е. було збудовано храм для цариці-фараона Єгипту Хатшепсут.

Постановка "Аїди" у храмі цариці Хатшепсут - одна з найочікуваніших світових мистецьких подій цього року. Майже всі квитки (90%) на "Аїду" вже розкуплені туристами, хоча вартість квитків вельми висока - від 100 до 750 доларів США. Всього квитки придбали 3 000 туристів. Уже заплановані покази і на 2020 рік - 24, 26, 28, 31 грудня.

Для участі в унікальній амбітній події напередодні відзначення 150-річчя видатного шедевра Джузеппе Верді до стародавнього міста приїдуть артисти симфонічного оркестру "INSO-Львів"та капели "ДУМКА". Диригуватиме Оксана Линів. Основні партії в опері "Аїда" виконуватимуть Сае-Куїнг Рім (Корея), Мікаель Спадаччині (Бельгія), Еліска Веіссова (Чехія) та Аріс Аргіріс (Греція).

"Зараз влада Єгипту вирішила реалізувати такий проект, я запрошена диригентом-постановником, - розповідає Оксана Линів. - Мене запитали, який оркестр і хор я би хотіла рекомендувати. Тому до стародавнього міста приїдуть артисти Академічного симфонічного оркестру "INSO-Львів" i Національної заслуженої академічної капели "ДУМКА". Зараз ми працюємо над дуже складною музичною логістикою, тобто координуємо всі терміни, тому що учасники дійства мають бути доставлені чартерними перельотами".

Утримуючи особливе місце серед оперних творів, Аїда розкриває історію забороненого кохання між єгипетським полководцем Радамесом і красивою нубійською принцесою Аїдой. Сюжет заснований на реальній історії, знайденій на папірусі та переписаній французьким егіптологом Огюстом Маріеттом. 150 років тому єгипетський хедив Ісмаїл Паша, замовив Джузеппе Верді написати оперу на відкриття Хедівського оперного театру. На прем'єру зібрався весь вищий світ Каїра, включаючи європейців і представників як єгипетської, так і турецької еліти.

"Аїда" - оперна візитівка Єгипту не раз ставилася openair і переміщалася декількома різними історичними локаціями країни, включаючи піраміди Гізи в 1987-му і 2010-х роках і храм Дейр аль-Бахари в Луксорі в 1994-му.

Знаменита опера в останній раз виконувалась востаннє древньому храмі в 1990-х роках, захід не проводився після теракту на площі перед цією спорудою в листопаді 1997 року, жертвами якого стали 62 туриста. Тож, у Луксор "Аїда" повертається знову через 22 роки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі