У Луврі відкрилася грандіозна виставка до 500-річчя з дня смерті Леонардо да Вінчі

Поділитися
У Луврі відкрилася грандіозна виставка до 500-річчя з дня смерті Леонардо да Вінчі У Луврі представили 160 робіт Леонардо да Вінчі
Куратори виставки зібрали понад 160 робіт художника.

У Луврі відкрилася одна з найбільш очікуваних і дорогих виставок у світі – виставка робіт Леонардо да Вінчі, присвячена 500-річчю з дня смерті великого художника. Як повідомляє ВВС, виставку готували майже 10 років і її проведення мало не зірвалося через дипломатичний скандал.

Куратори зібрали понад 160 робіт художника. Деякі з них передали на час проведення виставки королева Великої Британії Єлизавета ІІ, засновник Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда. А в колекції самого Лувра знаходиться одна з найбільш відомих робіт да Вінчі – "Мона Ліза".

Виставка буде відкрита протягом чотирьох місяців. Очікується, що за цей час її відвідає понад півмільйона осіб. Крім робіт да Вінчі представлені також його записи та ескізи, що повинно допомогти відвідувачам краще зрозуміти методи роботи художника. Крім того, за допомогою технологій доповненої реальності відвідувачі зможуть побачити непомітні неозброєному оку деталі.

Недавні дослідження картин да Вінчі в інфрачервоному випромінюванні допомогли вченим помітити кілька шарів зображень, які ховаються під остаточним варіантом картини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що письменник Волтер Айзексон у новій біографії Леонардо да Вінчі розкрив незвичайні властивості кришталевої кулі, яку тримає в руках Ісус Христос на портреті "Спаситель світу".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі