У музеї-квартирі Тичини презентували ювілейне видання "Соняшних кларнетів": фоторепортаж

ZN.UA Ексклюзив Фото
Поділитися
Шосте видання поетичної збірки приурочено до його 100-річного ювілею.

У літературно-художньому музеї-квартирі Павла Тичини відбулася презентація ювілейного видання його дебютної поетичної збірки "Соняшні кларнети". Видання, приурочене до 100-річчя з дня його публікації, стало шостим за рахунком.

Організатори проекту впевнені, що поезія Тичини і через 100 років залишається актуальною, а нове видання допоможе читачам по-новому подивитися на творчість автора й усвідомити, що він поет 21-го століття.

Для оформлення обкладинки було використано автограф вірша Тичини 1918 року "Не дивися так привітно", оригінал якого зберігається в Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України.

У рамках презентації відбулася виставка робіт молодого київського художника Дмитра Гриценка – автора ілюстрацій до видання.

Перший друкований збірник віршів Павла Тичини "Соняшні кларнети" було видано київським видавництвом "Сяйво" наприкінці 1918 року накладом 1000 примірників. До книги увійшли твори 1914-1918 років. Збірник тричі перевидавали в 1920-х роках. У 1930-х-1980-х рання поезія Тичини була в СРСР під фактичною забороною. Великими тиражами виходили збірки його віршів, написаних у стилі соціалістичного реалізму.

Детальніше про квартиру-музей Павла Тичини читайте в матеріалі Лесі Іллєнко "Таємна колекція в будинку Тичини" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі