Український фільм "Додому" висувається на два "Оскари" зразу

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Український фільм "Додому" висувається на два "Оскари" зразу
Світова прем'єра "Додому" відбулася на Каннському кінофестивалі, а українська - на Одеському, де фільм "Додому" отримав Гран-прі.

Цього літа в українському кінопроцесі стався небувалий прецедент: новий фільм режисера Нарімана Алієва "Додому" опинився в орбіті відразу двох "Оскарів" - американського і європейського. Український Оскарівський комітет запропонував саме цю картину для презентації України на майданчику Американської кіноакадемії. Майже одночасно і в Європі зацікавилися українським фільмом, тому "Додому" претендує також і на номінацію премії Європейської кіноакадемії, яку ще називають "Європейським Оскаром".

Про це у своїй статті для DT.UA пише Катерина Константинова. За її словами, українська картина опинилася серед 46 фільмів, відібраних комісією. Які стрічки і в яких номінаціях боротимуться за отримання премії, стане відомо 9 листопада на Фестивалі європейського кіно в Севільї. А нагородження переможців відбудеться в грудні у Берліні. Український глядач зможе побачити картину в кінотеатрах із 7 листопада.

"Поки що далеко не всі бачили цей фільм. Світова прем'єра "Додому" відбулася на Каннському кінофестивалі, а українська - на Одеському, де фільм "Додому" здобув Гран-прі. До речі, після фінальних титрів глядачі зустріли авторів фільму 10-хвилинною овацією, - зазначає автор. - Це повнометражний режисерський дебют Нарімана Алієва. Він уже є автором кількох короткометражок ("Без тебе", "Тебе кохаю", "Повернутись зі світанком"), де заявив про себе як серйозний режисер. У своїх роботах Наріман досліджує тему сімейних стосунків, традицій та побуту кримських татар".

Головні ролі в "Додому" виконали Ахтем Сеітаблаєв і непрофесійний актор Ремзі Білялов, продюсером картини став - Володимир Яценко.

"Нам довелося потрудитися, бо на головні ролі потрібні були актори, які можуть розмовляти кримськотатарською і бути власне кримськими татарами. Ахтем, звісно, мав конкурентів, але був на кілька щаблів сильніший за інших. Проте, наприклад, на одну роль ми взяли Акмала Гузерова, який не є кримським татарином, однак для фільму вивчав кримськотатарську мову та чудово впорався зі своєю роллю", - говорить режисер Наріман Алієв.

Детальніше про новий український фільмі читайте у статті Катерини Константинової "Я їду Додому"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі