Помер Борис Стругацький

Поділитися
Помер Борис Стругацький © svoboda.org
Стругацький помер у віці 79 років. Він був одним з найвідоміших російських письменників-фантастів XX століття.

Помер російський письменник Борис Стругацький. Він помер у віці 79 років. Стругацький був одним з найвідоміших російських письменників-фантастів XX століття.

Останні кілька днів письменник перебував у лікарні і лікарі оцінювали його стан як важкий.

Борис Стругацький народився 15 квітня 1933 року в Ленінграді. Батько майбутнього письменника працював у Державному Російському музеї, мати викладала російську літературу в школі, де навчався Борис. У роки війни родина евакуювалася в селище Ташла Оренбурзької області, але після закінчення Великої Вітчизняної повернулася в Ленінград.

Після школи Борис Стругацький поступив на математико-механічний факультет Ленінградського державного університету, потім вступив до аспірантури Пулковської обсерваторії. Тут же Борис Стругацький і почав трудову кар'єру. Потім він взяв участь у геодезичній і астрокліматичній експедиції на Кавказ.

У середині 1960-х років Борис Стругацький всерйоз захопився написанням книг, і в 1964 році став членом Спілки письменників СРСР. З 1972 року він став керівником Ленінградського семінару молодих письменників-фантастів.

У співавторстві з братом Аркадієм Стругацьким Борис написав такі культові вітчизняні фантастичні твори, як "Країна багряних хмар", "Важко бути богом", "Понеділок починається в суботу", "Хижі речі століття", "Бридкі лебеді", "Населений острів", "Пікнік на узбіччі", "За мільярд років до кінця світу", "Жук у мурашнику". Після смерті Аркадія Борис Стругацький продовжив, за його власними словами, "пиляти товсту колоду літератури дворучною пилкою, але без напарника". Вийшли такі його твори, як "Пошук призначення, або Двадцять сьома теорема етики" та "Безсилі світу цього". Крім того, він продовжував займатися перекладацькою діяльність. !zn

Читайте також:

Помер відомий актор і ведучий програми «Жди меня» Ігор Кваша

Помер знаменитий КВНщик, капітан команди «Діти лейтенанта Шмідта» Григорій Малигін

Відомий голлівудський режисер Тоні Скотт наклав на себе руки, кинувшись з моста

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі