В Осло вручили Нобелівську премію миру

Поділитися
В Осло вручили Нобелівську премію миру Норвезький нобелівський комітет прийняв рішення присудити премію миру за 2018 рік Дені Муквеге і Наді Мурад © ИА Regnum
Нобелівську премію миру присудили хірургові і правозахисниці.

У Норвегії в понеділок, 10 грудня, вручили Нобелівську премію миру хірургові з Демократичної Республіки Конго Дені Муквеге і правозахисниці з Іраку Наді Мурад.

"Норвезький нобелівський комітет прийняв рішення присудити премію миру за 2018 рік Дені Муквеге і Наді Мурад за їх зусилля проти використання сексуального насильства як зброї у збройних конфліктах", – цитує голову комітету Беріт Райсс-Андерсен The Washington Post.

63-річний лікар-гінеколог Муквеге відомий як засновник і директор госпіталю Панзе, в якому надають медичну допомогу жінкам, які стали жертвами групових зґвалтувань. У 2008 році він став лауреатом премії ООН з прав людини. У 2014 році отримав премію імені Сахарова за роботу з реабілітації жінок-жертв сексуального насильства. Також є кавалером Ордена Почесного легіону.

Мурад - іракська правозахисниця і посол доброї волі ООН. Вона є не тільки свідком, але й жертвою насильства. У 2016 році Муквеге і Мурад увійшли в список 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Раніше повідомлялося, що нагородження лауреатів премії з літератури цього року скасовано через сексуальный скандал, який спалахнув навколо Шведської академії. Премія з літератури 2018 року буде присуджена та вручена спільно з нагородженням лауреатів 2019 року. Детальніше про всіх лауреатів премії в цьому році читайте у статті DT.UA "Нобелівська премія 2018: хто і за що отримає нагороду в цьому році".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі