У Києві до 2025 року не збудують жодного нового театру або музею

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За новою Стратегією розвитку Києва до 2025 року київська влада відмовилася від ідеї побудови у Києві 130 нових музеїв та 40 нових театрів, як це було передбачено в проекті Стратегії від 31 травня 2011 року. В теперішньому варіанті Стратегії не прописано будівництво жодного нового театру.

Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Сьогоднішній новий варіант Стратегії передбачає збільшення відвідувань театрів з 1,1 млн до 3,7 млн в рік, тобто майже в 3,5 рази», - наголосив О.Бригинець.

Депутат повідомив, що зараз наповнення залів театрів під час вистав складає приблизно 90%. При цьому частина відвідувачів дивляться вистави благодійно.

«За рахунок чого відбудеться принципове збільшення відвідувачів, я чесно кажучи, не знаю, адже в такому разі необхідно відкривати нові і нові театральні зали або проводити вистави в театрах не один раз на день, а 2-4 рази. В такому випадку театри працюватимуть цілодобово», - зауважив О.Бригинець.

Голова комісії висловив припущення, що на сьогодні збільшення аудиторії в театрах можна передбачити лише за рахунок введення в експлуатацію багатьох нових майданчиків. Але, сьогодні реально говорити лише про три з них: це - Театр на Подолі на Андріївському узвозі, це обіцяний театр на даху в Київській опереті та оновлена Мала опера, хоча реконструкція цього закладу культури, поки, під питанням.

Нагадаємо, «Стратегія розвитку міста Києва до 2025 року» у кінцевому варіанті буде винесена на розгляд депутатів Київради на сесію Київради 15 грудня 2011 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі