У Лаврі відкрилась виставка лялькових композицій «Українське Різдво»

Поділитися
У Лаврі відкрилась виставка лялькових композицій «Українське Різдво» © kplavra.kiev.ua
В усіх різдвяних композиціях автентичні костюми в деталях відображають традиції і обряди регіонів України. Авторами використані різноманітні символи – вінки, стрічки, різноманітні прикраси.

У вівторок, 18 грудня, напередодні свята Миколая Чудотворця, у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відкрилась виставка авторських різдвяних лялькових композицій та театральних костюмів до тематичних вистав «Українське Різдво в Лаврі», повідомляє прес-служба заповідника.

В унікальній експозиції представлені понад 100 авторських ляльок у національному святковому вбранні з різдвяною атрибутикою, які представляють усі регіони України.

Автори виставки – заслужені діячі мистецтв України, подружжя Даниїла та Роман Луні.

Самі автори запевняють – різдвяний дух композицій, відповідні інтер’єри, побутові речі і атрибути допоможуть і вітчизняному, й іноземному глядачеві відчути і зрозуміти українські традиційні обряди, побачити багатство і різноманітність регіонів України і в той же час єдність українців у своїх традиціях святкування Різдва.

Виставки авторських лялькових композицій під загальною назвою «Українське Різдво» було створено протягом 2006 -2012 років заслуженими діячами мистецтв України Даниїлою Лунь та Романом Лунем. Щорічно вони експонувались у різдвяний час переважно у США, де мали неабияку популярність.

В усіх різдвяних композиціях автентичні костюми в деталях відображають не тільки належність до певних регіонів України але й спектр духовних традицій, певні звичаї і обряди. Авторами вивчені і враховані відмінності між одягом для дорослих і дітей, використані різноманітні символи – вінки, стрічки, різноманітні прикраси, зачіски, регіональні відмінності одягу.

Виставка працюватиме до 28 лютого 2013 року. !zn

Читайте також:

У Києві з’явиться музей пропагування сімейних цінностей

На Лівому березі Києва з’явиться музей під відкритим небом

У Києві до 2025 року не збудують жодного нового театру або музею

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі