Віктор Єрофєєв став співголовою «Активации Слова»

Поділитися
Новий проект літературного часопису «Радуга» — «Активация Слова» спробує об’єктивно оцінити ту ...

Новий проект літературного часопису «Радуга» — «Активация Слова» спробує об’єктивно оцінити ту частину культурного процесу, яку, у зв’язку з мовним питанням, зазвичай заведено вважати мало не опозиційною…

— Нам цікаво, — зазначив один із видавців «Радуги» і співголова Великого журі, київський письменник і драматург Андрій Міллер, — чи зберігається ще в Україні більш-менш інтенсивний потік російськомовної літератури, чи він уже перетворився на тонкий струмочок? Але тут, зрозуміло, важать не статистичні дослідження. Насамперед надзвичайно цікаво, про що пишуть нині молоді літератори, котрі живуть в Україні, які ідеї й осяяння їх надихають і який рукописний результат цих осяянь та міркувань. Одне слово, ми шукаємо талановитих людей, адже талант — один із небагатьох феноменів буття, який ще здатен здивувати сучасну людину...

Цікавий і той факт, що поняття «молодий письменник», в інтерпретації організаторів конкурсу, передбачає вік автора до 45 років включно.

— Для нас це був принциповий момент — позначити, що прозаїкові потрібен час, аби дозріти, ввійти у силу. І хоча деякі автори встигають подорослішати у професійному плані вже до двадцяти п’яти років, це не причина відмовляти в участі людям, котрі розписуються, скажімо, лише під сорок, — каже голова Малого журі «Активации Слова», заступник головного редактора часопису «Радуга» Кім Снєгірьов.

Журі в нового конкурсу справді не одне, а два. Мале — працює з творами авторів, яким не більше 30 років. Велике — розглядає рукописи письменників у віці від 31 до 45. І якщо в Малому журі переважно «спокійні» київські імена, на кшталт молодих журналістів Євгена Минка, Марини Федосенко і прозаїка Олексія Курилка (останній зовсім недавно став лауреатом престижної «Русской премии»), то Велике журі може похвалитися дуже амбіційним складом.

Співголовою тут став дуже відомий російський прозаїк Віктор Єрофєєв. Серед членів журі — телеведуча і народний депутат Ольга Герасим’юк, знамениті фантасти Марина і Сергій Дяченки, головний редактор часопису «Шо» Олександр Кабанов.

Організатори «Активации Слова» пропонують конкурсантам досить вагомий призовий фонд. Тридцять тисяч гривень розійдуться серед переможців конкурсу з обох вікових категорій, а Гран-прі, долю якого спільно визначать члени Великого і Малого журі, становитиме 10 тисяч гривень.

Видавнича рада «Радуги» розглядає можливість публікації творів переможців не тільки в журнальному, а й у книжковому варіанті. Збір рукописів триватиме до 15 лютого 2011 року. А підбиття підсумків і нагородження переможців призначено на квітень.

Романи, повісті, оповідання (разом із невеличкою анотацією та автобіографією) можна надсилати як на адресу редакції: 01601, Київ-30, вул. Б.Хмельницького, 51а (з позначкою: Активация Слова), так і на електронну пошту: raduga.konkurs@gmail.com

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі