2000 МВт - журналісти оприлюднили листування Геруса з міністром енергетики щодо імпорту електроенергії з РФ

Поділитися
2000 МВт - журналісти оприлюднили листування Геруса з міністром енергетики щодо імпорту електроенергії з РФ © ExPro
Постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту почалося 1 жовтня.

Глава енергетичного комітету ВР Андрій Герус обговорював із міністром енергетики Олексієм Оржелем закупівлі 2000 МВт електроенергії у Росії. Відео телефонного листування депутата з міністром під час засідання Верховної Ради опублікував на своїй сторінці в Facebook скандальний журналіст Всеволод Філімоненко, у якого раніше був конфлікт з антикоррупционером Віталієм Шабуніним, пише "Главком". Також Філімоненко є автором скандального відео з нардепом Іллею Ківою, через яке народний обранець став "зіркою" порносайту.

"Публікую наше відео з останнього засідання Ради: Нардеп Слуга Народу Andriy Gerus дійсно обговорював з міністром енергетики Олексій Оржель закупівлю в Росії 2000 МВт. Так що граємо далі..." - написав Філімоненко.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку - дозволити закуповувати українським споживачам імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня розпочалося постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту.

За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією "Юнайтед Енерджі", яку пов'язують з Ігорем Коломойським. За першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже в два рази - з 2,4 млн кВт-год до 4,5 млн кВт-год на добу. На початку листопада він збільшився в порівнянні з середньодобовим показником за жовтень в три рази - до 12 млн кВт-год на добу.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі