29 банків України перейшли на використання IBAN

Поділитися
29 банків України перейшли на використання IBAN Клієнти до 31 жовтня мають право вибору реквізитів
Зараз банки поки можуть здійснювати розрахунки як за старими реквізитами, так і за новим

На розрахунки з використанням міжнародного стандарту банківського рахунку IBAN перейшли 29 українських банків.

Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

"Зараз клієнти 29 банків України під час переказу використовують виключно IBAN, що підтверджується статистикою проведених платежів через систему електронних платежів НБУ", - заявили в Нацбанку.

Вказується, що зараз банки можуть здійснювати розрахунки як за старими реквізитами, так і за новими, і не мають права відмовити клієнту у переказі коштів, якщо він надасть будь-які з цих реквізитів банківського рахунку.

З 1 листопада усі розрахунки в Україні будуть проводитися виключно за номерами банківських рахунків у форматі IBAN.

Нагадаємо, що з 5 серпня в Україні почалося введення міжнародного номера банківського рахунку IBAN у відповідності з вимогами стандарту ISO 13616.

З 5 серпня 2019 банки будуть відкривати клієнтам нові рахунки в стандарті IBAN, а діючі номери рахунків змінювати у відповідності із вимогами справжнього стандарту із збереженням діючого номера аналітичного обліку.


У той же час, як і планувалося раніше, застосування IBAN з 1 листопада 2019 стане обов'язковим для клієнтів усіх банків України при здійсненні переказів грошових коштів як в національній, так і в іноземних валютах, у тому числі при транскордонних переказах. Тобто, всі переклади з 1 листопада 2019 будуть здійснюватися тільки з використанням IBAN.

У період з 5 серпня по 31 жовтня 2019 клієнти банків реквізити розрахункових документів зможуть вказувати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку в стандарті IBAN.

Передбачається, що введення IBAN дозволить гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також буде сприяти подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку. Загалом використання стандарту IBAN завдяки скороченню реквізитів повинно зробити більш зручним оформлення розрахункових документів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі