З 1 травня розпочнуться виплати обіцяних Януковичем підвищень до пенсій

Поділитися
© wiadomosci.gazeta.pl
Пенсійний фонд забезпечить соціальні ініціативи президента і з 1 травня почне перерахунок пенсій які були призначені до 2008 року.

Пенсійний фонд (ПФ) готовий забезпечити реалізацію соціальних ініціатив президента Віктора Януковича щодо підвищення пенсій. Про це йдеться у повідомленні ПФ.

«Всі заходи у галузі пенсійного забезпечення, передбачені новими соціальними ініціативами президента України Віктора Януковича, які були озвучені на розширеному засіданні Кабінету Міністрів 7 березня, Пенсійний фонд реалізує у чітко визначені терміни», - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, з 1 травня почнеться перерахунок пенсій для тих пенсіонерів, яким вона призначена до 2008 року. ПФ відзначає, що за розрахунками даний захід торкнеться 8,8 млн пенсіонерів, які протягом травня-грудня 2012 року у середньому додатково отримають 103,60 гривні щомісяця.

Окрім того, з 1 травня будуть підвищені до 42% прожиткового мінімуму непрацездатних осіб (замість існуючих 28%) доплати до пенсій членів сімей померлих інвалідів війни. «Кожен з них додатково отримає в середньому протягом травня-грудня 119,1 гривні», - йдеться в повідомленні.

Також, з 1 червня буде поетапно переглянуто розмір пенсій військовослужбовців, осіб командуючого і рядового складу, які покинули службу. ПФ також підкреслює, що для зростання пенсійних виплат для учасників війни держава має намір виділити додатково 449,3 млн гривень.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів з травня провести перерахунок пенсій.

Кількість пенсіонерів в Україні на 1 січня 2012 року склала 13,757 млн осіб, середній розмір пенсії - 1 246,34 гривні.

Нагадаємо, ще у середині лютого ZN.UA з посиланням на джерела, близькі до президента, повідомляло, що Янукович планує за 4-5 місяців до парламентських виборів (у жовтні-2012) підняти мінімальну пенсію і зарплату бюджетникам. Також планувалося підняти грошове забезпечення військовослужбовцям. Зокрема, за інформацією ZN.UA, новий міністр у вузькому колі заявив про намір підняти зарплати лейтенантам до $1000 (близько 8000 грн).

Як повідомлялося, Янукович раніше заявляв, що навесні держбюджет-2012 буде переглянуто за підсумками I кварталу і «обов'язково буде внесено зміни».

Нагадаємо, що станом на 1 січня 2012 року середній розмір пенсійної виплати в Україні склав 1 246,34 грн. Проте, абсолютна більшість з 13,8 млн українських пенсіонерів отримують менше 1000 грн.

Відповідно до закону про держбюджет на 2012 рік, встановлено такий прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність: з 1 січня - 822 грн, з 1 квітня - 838 грн, з 1 липня - 844 грн, з 1 жовтня - 856 грн, з 1 грудня - 884 грн.

Мінімальна пенсія встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. !zn

Читайте також

Кабмін свідомо занизив прожитковий мінімум на 2012 рік

У 2012 році бюджетники щомісячно недоотримають до 2500 грн

Під час покладання квітів афганці повернулись до Януковича спиною (фото)

Маріупольські пенсіонери та афганці сказали спасибі Януковичу за «покращення»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі